Gjennom hele 2017 har Britt Rakvåg Roald hatt to jobber: Daglig leder i Romsdal regionråd og prosjektleder for den nye storkommunen Molde. Nå takker hun for seg i stillinga i Romsdal regionråd.

– Jeg sa opp stillinga som daglig leder i Romsdal regionråd 1. desember, bekrefter Britt Rakvåg Roald (49) overfor Romsdals Budstikke.

– Hva venter deg framover?

– Jeg går over i ei fast stilling som prosjektleder for nye Molde kommune i to år. Deretter går jeg inn i ledelsen i den nye kommunen, sier hun.

Har bistått kommunene

Siden Stortinget vedtok kommunereformen i 2014 har Britt Rakvåg Roald hatt en sentral funksjon i prosessen alle romsdalskommunene har kjørt for å finne fram til hvilken kommunestruktur de mente vil være best tjenlig.

Oppgaven med å bistå kommunene i prosessen rundt kommunereformen og mulig kommunesammenslåing ble lagt til Romsdal regionråd. Der har Britt Rakvåg Roald hatt prosjektledelsen.

Etter at kommunestyrene i Midsund, Nesset og Molde besluttet å gå sammen i storkommunen Molde, har Rakvåg Roald vært prosjektleder for sammenslåingen.

Interesseorganisasjon

Romsdal regionråd består av ordførerkollegiet og rådmannskollegiet i kommunene Aukra, Eie, Fræna, Nesset, Midsund, Molde, Rauma og Vestnes. Styreleder er Torgeir Dahl. Romsdal regionråd er interesseorganisasjonen for kommunene og for regionen på alle samfunnsområder og på alle plan.

Før Britt Rakvåg Roald tiltrådte stillinga som daglig leder i Romsdal regionråd, var hun samhandlingssjef i Helse Møre og Romsdal.

Hun har allsidig bakgrunn fra helseforetaket, blant annet som prosjektleder for arbeidet med Nye Molde sjukehus på Eikrem.