ONA / SANDØY: – Nå er vi ganske gira, dette blir artig. Vi har kjøpt inn rød løper og gleder oss veldig, sier Hilde Sørmoen. Hun er innehaver av strikkebutikken «To runder pinner» på Ona, og var lokal tilrettelegger og kontaktperson for skuespillere og filmfolk da det ble gjort opptak til filmen i fjor høst.

Først ut

Mens kinogjengere i resten av landet må vente til over nyttår for å få se «Rett vest», blir den altså satt opp på bygdekinoen på Stormly lørdag 16. desember.

Klipp fra filmen

Komedie

Filmen er delvis innspilt på Ona, og blir beskrevet som «En varm og morsom feelgoodfilm om alt det vakre som kan komme ut av sorgen.» Komedien handler om vikarlæreren Kasper (Benjamin Helstad), som mister jobben samme dag som faren Georg Margrethe (Ingar Helge Gimle) får et mentalt sammenbrudd. De bestemmer seg for å reise til Ona, for å representere Kaspers nylig avdøde mor i norgesmesterskapet i quilting. Georg alias Gimle vekker oppsikt i dameklær, på rollelista står ellers blant andre Benjamin Helstad, Iben Akerlie, Anne Krigsvoll og Reidar Sørensen. Regissør er Henrik M. Dalsbakken, produksjonsselskapet FilmBros står bak filmen.

Feiring

På Ona har de planen klar for den spesielle anledningen. I tillegg til rød løper, blir det popkorn og alkoholfritt sprudlevann, og selvfølgelig kaffe og kaker.

Både regissør, noen av skuespillerne og deler av filmstaben tar turen til Ona ut for å få med seg førpremieren.

– Vi inviterer også folk på naboøyene, og starter klokka 1530 slik at folk kan rekke ferja heim. Under fyrjubileet klarte vi å få 150 inn på Stormly, så får vi se hvor mange som kommer nå. Vi vet at folk som har feriehus kommer ens ærend fra Drammen, dette blir en unik opplevelse, sier Sørmoen.

Forventninger

Hun har klare forventninger til filmen:

– Jeg har sett traileren, den lovet godt – jeg forventer en morsom film, og så er det jo artig at filmen viser Ona og kan skape blest om øya vår, sier Sørmoen.

Hilde Sørmoen hjalp til under filminnspillingen, og ser nå fram til å feire filmen. Foto: RIGMOR S. HAGEN
Plakaten for filmen «Rett vest», med førpremiere på Stormly på Ona. Foto: p