«All I want for Christmas is you», lød sangen i Frænahallen idet nær 180 turnere fra Elnesvågen turnforening marsjerte inn i Frænahallen med lys i hendene. Unge gymnaster mellom fire og atten år var klare til å vise fram det de har øvd på i høst, ikledd nisseluer, musehaler og antrekk med juletema.

Styrke og smidighet

Victoria Raknes, Leah Vestad, Therese H. Indrebø og Mia M. Midthaug (alle 10) gledet seg til å danse for venner og familie.

– Det er viktig å være sterk og smidig når man driver med turn, sier Therese, før de må forte seg inn og gjøre seg klar til innmarsj.

Hedret Helene

Først ut var et sterkt innslag, ved teamgym-jentene. Dette var en dans de framførte under NM tidligere i år. Dansen ble dedikert til lagvenninna Helene Høstmark, som tok livet sitt i september. Helene ble 16 år.

Helenes foreldre, Ann Kristin og Bjørnar Høstmark, var til stede i publikum.

– Det var veldig vakkert. Et bevis på at de var glad i henne og at hun betød mye for dem. Helene var også veldig glad i dem. Jeg visste at dette ville bli tøft å oppleve, men vi må gjennom sånt. Vi ønsker å belyse problemet framfor å skjule det, sier Bjørnar Høstmark til Romsdals Budstikke etter juleavslutningen.

Stor variasjon

Innslagene bestod av en miks av dans, akrobatikk, flikkflakk, rulle og hjul foran et begeistret publikum. Fire-femåringene framførte en dans til julemelodien «På låven sitter nissen». Blant dem var Beate Michelle Lehing (4), som før juleshowet fortalte at hun først skulle være nisse, så mus på showet.

– Hva er morsomt med turn?

– Alt, smiler Beate Michelle, som har mamma Linn Antonie Lehing som trener.

40 år i 2018

Juleavslutningen har blitt arrangert siden «tidenes morgen», og er en god inntektskilde for klubben.

– Det har gått veldig fint i dag. Det ser ut til at folk har kost seg. Dette er en fin tradisjon før jul, sier styremedlem Veronica Settem Gule, som opplyser at Elnesvågen turnforening neste år fyller 40 år.

Foreninga har 180 turnere og 30 trenere. Antallet medlemmer har økt de siste årene, og det har lenge vært problematisk med hallkapasiteten i Frænahallen, der det også er mange andre lag og foreninger som har trening.

– I slutten av august begynte troppsgymastene og saltopartiet med treninger i Eidehallen. Dette har bedret situasjonen, sier nestleder Mary Hatlen.