Det bugnet både av folk og bilder som prydet de lyse lokalene i Maerz Contemporarty i Øvre vei. Svært frodige og «lysende» i seg sjøl mange av motivene også, og gallerieier Petter Haakon Pettersson mener det er én viktig fellesnevner i førjulsutstillinga.

– Mangfold må være stikkordet. Dette har vært et prosjekt med 60 kunstnere involvert, og vi ender opp med om lag 30 her, sier moldemannen som for ikke så lenge siden flyttet Maerz Contemporarty fra Berlin til Molde. Med-gallerist Hilvi Auerdahl Pettersson er veldig godt fornøyd med kunstinteressen i Molde.

– Ja, måten vi ble tatt i mot på her i Molde var jo storartet, og på første utstillingen var det jo minst 300 innom bare i løpet av de første timene. Og masse salg.

Maerz Contemporarty lagspiller

Vi har hatt et godt samarbeide med Molde Kunstforening rundt de lokalene de har, forteller Auerdahl Pettersson. Og kunstskoleelever vil kunne bruke dette lokalet.

Juleutstillingen er åpen nå i helga, og så skal det stilles ut også fra 11.desember. Maerz Contemporarty understreker at de tar i mot henvendelser om folk ønsker å besøke galleriet utenom også.

– Bare å ringe, og bruk våre nettsider, sier Auerdahl Pettersson.

– Som evigheten

En av dem vi treffer på er moldemann Frank Lien.

– Se her, dette er utrolig fint, som å se inn i evigheten! , sier Lien og viser oss spanjolen Adrian Navarros bilde.

– Jeg har et bilde hjemme, og her er det virkelig noe som gir dybde og særpreg. For øvrig en veldig flott sammensatt utstilling, og Petter Haakon har mang en gang imponert meg i komposisjon av utstillinger, avslutter Molde-mannen.

Fole god kunst

Ett av de mest frekventerte lokalene på dagtid i Molde er Fole Godt, og innehaver Kristin Heggdahl har et nært og bevisst forhold til visuell kunst, og i ni år har spisestedet stilt vegger til rådighet.

– Ja, vi går nå i disse lokalene fra grytidlig om morgenen og til langt på kveld, og da gjør det noe med i hvert fall meg at det er noe flott og vakkert på veggene. Derfor har vi stor glede av å la lokale kunstnere hjelpe oss med dette, og samtidig får de jo vist noe av det de kan, sier travle Kristin, før hun legger siste hånd på verket på et lekkert tapas-bord.

Det blir vernissasje-gjestene til del før Berit Barlaup introduserer sin utstilling. Gjennom desember vil gjestene få innblikk i opplevelsene til grafiske designer, turgåer og kunstner Barlaup.

– Berit sine fjell er snakkis på byen, sier Heggdal. Fole godt sagt!

Smakfullt kinderegg

– I tillegg til smakfull utstilling og nevnte tapasretter sto andre harmoniske uttrykk også på menyen, i det Laila Pettersen og datter Johanne serverte vakker førjulsmusikk. En vellykket tretrinnspakke for de mange oppmøtte.

Og dermed opplevde Molde to kunstneriske «lukeåpninger» 1.desember. Så gjenstår det å se om noe av kunsten havner under juletreet. Synlige kjennetegn; hard, flat pakke. Handle with care!