Under torsdagens folkemøte i Nessethallen, gjentok Harald Storvik, daglig leder for Bergmesteren Raudsand AS, at det ikke vil bli noe deponi på Radusand om politikerne i Nesset stemmer nei til reguleringsplanen for industriområdet.

– I 2016 vedtok kommunen en oppstart av et reguleringsplanarbeid hvor konsekvens og risiko av et avfallsdeponi på Raudsand var en del av det som skulle utredes. Etter det har tida gått, og Bergmesteren Raudsand oversendte et planforslag til kommunen i januar, som var oppe til behandling i kommunestyret i mars. Saken ble lagt ut til offentlig høring, og etter seks uker samles høringsuttalelsene, og det gjøres en vurdering, før en endelig sluttbehandling av saka fremmes for kommunestyret. Vi antar at sluttbehandlingen av saken vil finne sted i juni 2018, sier ordfører i Nesset, Rolf Hurlen.

– Får ikke denne muligheten igjen

Han forteller at det under torsdagens folkemøte ble gitt en del gode svar på uavklarte spørsmål i deponi-saka.

– Det kan hende det var noen AHA-opplevelser i saleni går. Men fremdeles er det noen med forutinntatte meninger som det kan være vanskelig å snu. Det er naturlig at folk blir skeptisk når ord som «giftdeponi» brukes i media og dagligtale, sier Hurlen, og forteller at dette dreier seg om seriøse aktører.

– Bergmesteren Raudsand har gjort et veldig grudig arbeid og brukt utrolig med tid og ressurser. Dette er aktører med kompetanse og finansielle muskler til å lage gjennvinningstasjon for farlig avfall. De kan nå få ryddet opp i tidligere forurensing på Raudsand, og starte på nytt. Dette er en mulighet vi neppe får igjen, sier han.

Ordføreren er glad for at det ble stilt flere kritiske spørsmål på folkemøtet.

– Da får man muligheten til å avkrefte myter og spørsmål, slik at det ikke blir hengende igjen i løse lufta, sier han.