Bispedømmerådsleder mener prestestillingen må lyses ut på nytt

Da fristen var ute var det bare en søker til prestestillingen i Midsund, og vedkommende var ikke kvalifisert, og dermed uaktuell.

– Bør bo i soknet

I Romsdals Budstikke torsdag sa personalsjef i bispedømmerådet at stillinga ikke skal lyses ut med det første og at det var uklart hva som skjer videre.

Nå melder bispedømmerådets leder, Ann-Kristin Sørvik seg på i debatten. Hun vil lufte saka på bispedømmerådets møte i desember.

– Vi kan da ikke gi oss så lett. Vi har opplevd dette før og valgt å lyse stillinger ut på nytt. Saka har ikke vært oppe i bispedømmerådet, så det er ikke endelig bestemt at den ikke skal ut på ny runde, sier Sørvik.

– Jeg er forkjemper for at prestene skal bo i soknet så langt det lar seg gjøre, så det går an å prøve en gang til, sier hun.

– Hvorfor tror du det ikke var kvalifiserte søkere til prestestillingen?

– Det er vanskelig å si. Kanskje det ikke var riktig tidspunkt å lyse den ut på. Det handler jo om å finne den rette søkeren. Kanskje er det lettere å få nye prester på våren, for eksempel.

– Er det generelt vanskelig å få tilsatt prester i Møre?

– Vi er ikke bortskjemt med for mange søkere i Møre bispedømme. Sånn sett er vi veldig sårbare, sier Sørvik.

– Er det spesielt vanskelig å få søkere til grisgrendte strøk?

– Ikke nødvendigvis. Det er ikke alle prester som ønsker seg til en by. Noen vil også til mindre steder. Så det handler om å finne den rette.

– Kan det være økonomi som gjør at dere eventuelt ikke lyser ut?

– Dersom det skulle være tilfellet, så er det jo noe annet. Da er det en reell grunn for ikke å lyse ut på nytt. Dersom det er mangel på søkning, da mener jeg at vi kan prøve igjen, sier hun.