Det er ikke første gang koret og storbandet samarbeider. Faktisk er det tredje gang bare i år; både på Nyttårskonserten og på førjazzmesse har de to lokale foreningene samarbeidet.

– Vi synger jo mest a capella ellers i året. Å få jobbe med storband er veldig spennende, forteller kormedlem Roy Martinsen.

60 aktører på scena

Mens koret har 52 medlemmer – av dem er rundt 40 aktive på korøvelsene i Sangens Hus – har storbandet 20 medlemmer, inkludert to solosangere.

– Hvorfor nok en julekonsert – har ikke byen nok av slike tilbud?

– Vi ønsker å skape noe lokalt, også som en konkurranse til alle kjendisene som kommer før jul. Brassbandet har jo allerede skapt en slik sterk tradisjon, med sin Stille Stund lille julaften. Nå håper vi at vi kan etablere en ny tradisjon litt tidligere i desember, sier Greta Kristensen, nestleder i koret. Hun forteller at koret har samarbeidet med Hanne Krogh om konsert i mange år, der de har bidratt som arrangør og delt på utgifter og inntekter.

– Det har vært spennende. Men nå ønsker vi å gå for noe eget, og få mer ut av det. Det er jo fint å faktisk få øve inn hele julesanger, og ikke bare kompe, sier dirigent Ingrid Margrete Winter-Hjelm.

– Tror dere det er plass til både kjendisartistene og lokale tilbud?

Jazzer opp repertoaret

I tillegg til de to nevnte aktørene bidrar Gøril Haukebø som forteller og Ole Andreas Silseth som solist på konserten.

– Vi tror dette blir en fin pakke, med storband, kor, solister og fortellinger. Målet er å skape ekte julestemning, sier Vestad.

Koret og storbandet skal ha sine respektive avdelinger, men det er også fem-seks fellesinnslag.

– Her skal vi forsøke å forene to kulturer. Koret med sin tradisjonsrike sang, og bandet med sine rockerytmer. Det blir kjente tema, men litt mer rytmisk enn folk kanskje er vant til, sier dirigent Einar Strande i storbandet.

To konserter på én måned

På repertoaret står typiske julesanger som Mary’s boychild og Det hev ei rose sprunge, men også mer Big Band Holiday og O come all ye faithful.

– Jeg har alltid hatt lyst til å holde julekonsert, og har mange arrangement på julesanger liggende klare. Nå blir det endelig! Og vi skal få det til, selv om det blir tett mellom denne og nyttårskonserten, sier Strande, som i likhet med de andre er spent på hvordan konserten vil fungere som helhet.

– Vår oppfordring til publikum er å støtte opp om det lokale kulturlivet. Det er frivillig arbeid, og vi legger mye krefter i få det til, sier Ellisif R. Vestad.

HVA: Julekonserten «Julestemning»

TID OG STED: Molde domkirke 15. desember kl. 19.00