– Helsetjenester er det aller viktigste for innbyggerne i Møre og Romsdal. Og nå er folk over hele fylket engstelig for hvilke helsetjenester vi vil få framover. Jeg er lite imponert over styret i Helse Møre og Romsdal. De leverer for n’te året røde tall, og det eneste de snakker om er hvor de skal kutte helsetjenestene til befolkningen. Dette vil ramme alle sjukehusa og innbyggerne i alle deler av fylket vårt knallhardt. Derfor ber jeg styret om å gå av, sier Sve.

– Er ikke det litt drastisk?

– De har nå vist gang på gang, år etter år, at de ikke takler situasjonen. At de ikke makter å få økonomien på rett kjøl. At de ikke greier å få orden på skuta. Da bør skuta rett og slett få en ny skipper, og styret bør stille plassene sine til disposisjon, sier Frps fylkesleder. Han mener det brygger opp til storm i Møre og Romsdal, og at folk frykter konsekvensene av kutt i helsetjenestene.

– Dette gjelder like mye i Molde, som for eksempel i Ålesund. Nok er nok nå. De ansatte er frustrert, pasientene er frustrerte og innbyggerne i fylket. Derfor må de ta hatten og gå. Dette er rett og slett ikke godt nok, sier Sve.

– Må bygge sjukehuset

Han mener imidlertid at helseforetakets vanskelige økonomi ikke setter byggingen av det planlagte fellessjukehuset på Hjelset i fare.

– Nei, og la det være klinkende klart; fellessjukehuset i Nordmøre og Romsdal skal bygges, sier Sve. Han føler behov for å være tydelig på dette. Tirsdag gikk Frps stortingsrepresentant Jan Steinar Engeli Johansen ut i Sunnmørsposten og sa at det fortsatt er mulig å stoppe byggingen av fellessjukehuset. – Etter min oppfatning har vi ikke passert «point of no return». Det må bli økonomien i helseforetaket som avgjør om det er mulig å realisere det nye sjukehuset sa Engeli Johansen. Nå ønsker Sve å klargjøre Frps posisjon i saka.

– Møre og Romsdal Frp står helt klart fast på, og sammen med regjeringa på, at det nye sjukehuset i Molde skal bygges. Og det skal bygges så raskt som overhodet mulig. Det er ikke noe å diskutere. Det har vi vært tydelig på i valgkampen og det har regjeringa vært tydelig på. Dette gjelder uavhengig av hva noen av våre medlemmer måtte si om dette, sier Sve.

– Så det Engeli Johansen sa ...?

– Av og til må en fylkesleder ut å hanke inn ting. Og i Møre og Romsdal Frp er vi helt tydelig på dette, sier Sve.

– På veldig god vei

Til krtikken fra Sve svarer styreleder Stein Kinserdal i Helse Møre og Romsdal:

- Dette helseforetaket er nå på veldig god veg til å løse håndterlige utfordringer. Ellers vil jeg bare si at vi blir oppnevnt av vår eier, Helse Midt-Norge, og forholder oss til dem i en slik sak. For øvrig har jeg ingen mening om utspillet fra Sve.