Bjørn Cameron Alexander og kona Olise var vertskap på Kavli Moen gard i Eresfjord fra åpningen i 2011 og fram til 2016.

– Vi leide garden av stiftelsen, vi drev fra første stund i pluss. Men med stor egeninnsats. I perioder hadde vi arbeidsdager på 12–13 timer, sier Bjørn Cameron Alexander.

Torsdag skrev Budstikka at styret i Kavli Moen stiftelsen ønsker å avvikle stiftelsen, og overføre eiendelene til Kavli Foundation. Styreleder er Nessetordfører Rolf Jonas Hurlen og saka var oppe i formannskapet i Nesset i forrige uke. I sakspapirene går det fram at stiftelsen har hatt underskudd på mellom 400.000 kroner og 1,1 millioner kroner. Bjørn Cameron Alexander liker ikke at dette blir satt i sammenheng med deres drift.

Ville drive videre

– Sannheten er at vi drev i pluss, og jeg føler vi fikk ut potensialet til stedet fra første stund. Vi hadde en jevn stigning i omsetning. Riktignok hadde vi lav husleie, men slik tror jeg det må være om man skal drive på et såpass lite sted, sier han.

Ekteparet ville gjerne drive videre, men ble ikke enige med Kavli Moen stiftelsen da leiekontrakten skulle reforhandles.

– Vi så ingen mulighet for å drive med en såpass høg økning av husleia. Vi tok ut en helt normal lønn, men jobbet til tider døgnet rundt. Vi var lei oss for at det ikke ble enighet om nye kontrakt, men det var altså ikke mulig for oss på de nye betingelsene. Men vi håper det blir drift. Det er absolutt drivverdig.

Stiftelsen som har slitt med underskudd

Styreleder Rolf Hurlen sier til Romsdals Budstikke at det er viktig å ikke blande driften til ekteparet Alexander sammen med økonomien til stiftelsen.

– Det må holdes fra hverandre. Det er stiftelsen som har slitt med underskudd på grunn av lave leieinntekter.

Styret i stiftelsen har vært tydelige på at situasjonen ikke kunne fortsette. Etter at forhandlingene om leiekontrakt ikke førte fram har man arbeidet for å få ny driver til garden. Så langt uten å lykkes. For tida er det midlertidig drift i lokalene, men Hurlen håper å få til en permanent løsning.

– Vi vil nå jobbe for at en overføring av stiftelsen skal gå i orden, og at vi deretter får inn nye drivere.

Formannskapet i Nesset gikk enstemmig inn for forslaget om at Kavli Foundation overtar Kavli Moen Stiftelsen.