Lørdagens julebord ble rocka for de omtrent 600 feststemte romsdalingene og nordmøringene. Samt noen sunnmøringer som også hadde tatt turen til Molde for å med seg festen på Bjørnsonhuset. Stage Dolls og Return er fortsatt viktige band for mange. Men så populære at de alene trekker 600 er de ikke. Pinnekjøtt, ribbe, god drikke og gode kollegaer. Det var vel så viktige årsaker til at så mange ville være med på festen i storstua på kaikanten. Noen betalte festen sjøl. Andre fikk både konsert, julebord og overnatting påspandert av arbeidsgiver.

Liker musikken

Kombinasjonen god mat og god musikk er en oppskrift som fungerer. Natalie Mjønes skrøt av arrangementet. 27-åringen var med samboer Vegar Folland, som har Triplex på Averøya som sin arbeidsplass.

– Nå har jeg det utrulig bra. Dette er skikkelig artig. Vi er i utgangspunktet på julebord, men da vi hørte at Return og Stage Dolls skulle spille ble vi ekstra gira på å komme. Julebordet var veldig bra. Det samme vil jeg si om musikken. Dette et band jeg har hørt mye på i løpet av oppveksten. Jeg liker dem, så absolutt, sier 27-åringen som hadde plantet et solid rødt kyssemerke på sin samboers kinn i anledning førjulsfesten.

Spiller fortsatt mye

Også Torstein Flakne smilte og var i godt humør, til tross for en litt ubehagelig opplevelse kun få dager før konserten i Molde. Stage Dolls frontfigur måtte gjennomføre konserten sittende, og måtte ha hjelp for å komme seg på scena. Et ublidt møte med isen var årsaken til det.

– Jeg er heldigvis ikke så skrøpelig at jeg er avhengig av rullestol. Det er en ødelagt ankel som er årsaken til at det måtte bli sånn. Jeg ramlet på holka. Det er sånt som skjer. Jeg ble litt redd med det samme, men bestemt meg kjapt for å gjennomføre konserten. En konsert som var veldig artig. At musikken vår har overlevd gjør det ekstra artig å spille. At det kommer ungdom til som vil høre på oss er vi glade for. Blir litt ydmyk av det. Jeg stortrives fortsatt når jeg kan holde det gående på denne måten, sier Torstein Flakne etter at Stage Dolls hadde gjort seg ferdig med sin del av konserten. Deretter var det Return sin tur til å underholde publikum.

17 år med anlegg

Arnt Helge Nilsen kommer fra Bud der han driver Maskin og Transportservice AS.

– Det var en venn som inviterte meg til å bli med på dette. Jeg tenkte at det ville være en fin måte å ha julebord på. Og slik ble det. Viktig å være med og støtte opp når det tas initiativ som dette. Det blir full pakke med julebord og musikk. Tenkte også å overnatte på hotellet, men slik blir det ikke.

– Nei, det blir ikke tidlig kveld.

– Da hørte du feil. Jeg spurte om det blir en trivelig kveld.

– Ja, dette er skikkelig trivelig, sier Arnt Helge Nilsen og ler hjertelig.