En moldemann i 50-åra hadde lagret fem bilder og to videoer som viste seksuelle overgrep mot barn. Dette var noe han hadde fått fra personer han hadde kontakt med på internettforum, og han lagret materialet både på mobilen, en bærbar pc, et minnekort og en ekstern harddisk.

Nå må mannen i fengsel. 60 dager av dommen på 90 dager må sones i fengsel. Han hadde erkjent forholdet, og tok tilståelsesdom i Romsdal tingrett.

I retten sa han at han hadde vært naiv og dum. Han forklarte at han aldri har hatt fysisk seksuell kontakt med barn – det hadde bare dreid seg om tanker. Mannen hadde også ved noen få anledninger spredt slike bilder videre til andre. Det er straffeskjerpende å spre denne type overgrepsmateriale til andre.

Bildene var hovedsakelig poseringsbilder av barn helt ned i 6-7-årsalderen. Videoene var av grovere karakter og viste seksuelle overgrep mot barn.

De straffbare forholdene fant sted fra høsten 2014 til våren 2016. Mannen er ikke tidligere straffedømt eller bøtelagt, og retten fant det formildende at han hadde erkjent forholdene og dermed samtykket til en enklere rettsprosess.

Han fikk inndratt både PC-en og lagringsenhetene som ble beslaglagt i forbindelse med ransaking.

Retten ble administrert av tingrettsdommer Eli Brusdal.