Byggingen av den nye blokka i Granlia har gått etter planen, ifølge byggherre MOBO (Møre og Romsdal Boligbyggelag).

– Vi ligger bra an, og er i rute. Ferdigstillelse blir på nyåret, og så regner vi med innflytting i mars, kanskje allerede i februar, forteller prosjektleder Svein Ivar Byttingsvik i MOBO.

Det første spadetaket ble gjort i oktober 2015, på tomta som tidligere hadde én enebolig. Når det nye leilighetsbygget står klart, blir det 17 leiligheter, fordelt på seks etasjer. I tillegg kommer kjelleretasje.

Utfordringer med fjellkvalitet

– Vi hadde litt utfordringer i starten, prosjektet er litt vanskelig med i forhold til at det er sprengt inn i fjellet. For å tilpasse bygget best mulig til terrenget, har vi sprengt ut fjell i bakkant, og der har fjellkanten gjort at vi måtte omprosjektere litt, forteller Byttingsvik.

Omprosjekteringa ble gjort i tett samarbeid med konsulenter og Fræna Byggservice, som har totalentreprisen på prosjektet.

– Så har det naturligvis blitt litt endringer etter hvert som leiligheter er blitt solgt. De som kjøper har jo rett til å påvirke hvordan leilighetene blir. Noen dører, vegger og stikkontakter er flyttet, så lenge det ikke går utover naboene eller bærende konstruksjoner, sier Byttingsvik.

Tilpasses kjøpernes ønske

I tillegg kommer en del ønsker om veggfarge, parkett, kjøkkenoppgraderinger og liknende. For de leilighetene som blir solgt før ferdigstillelse av prosjektet, blir disse valgene gjort etter byggherrens ønske. Byttingsvik sier det er helt normalt for slike prosjekt.

Blokka i Solbakken 37 er det første prosjektet MOBO bygger etter at populære Symra Park sto ferdig. Neste prosjekt fra MOBO blir Haukås Panorama i Elnesvågen.

– Der er leilighetene akkurat lagt ut for salg, og så setter vi i gang med utbyggingen så snart vi har solgt nok til at finansieringen går i orden, sier prosjektleder Byttingsvik.

Mens forrige prosjekt, Symra Park, ble utsolgt på rekordtid i MOBO-systemet, har det gått litt treigere med Solbakken-leilighetene.

Så langt er 11 av 17 leiligheter solgt. De resterende leilighetene ligger ute til totalpris fra 3,8 millioner til 5,7 millioner.