– Det burde la seg gjøre å finne et annet navn, sier  fylkesordører Jon Aasen til rbnett.

Debatten har gått og reaksjonene vært mange etter at Sogn og Fjordane og Hordaland har vedtatt å slå seg sammen til en region de vil kalle Vestlandet.

Bred støtte til Vestlandet-protest

På møtet i fylkesutvalget i Møre og Romsdal mandag, la fylkesorfører Jon Aasen fram forslag uttale med kritikk av å la den nye regionen få bruke navnet Vestlandet.

– De to fylkene ble ikke enige om navn på den nye regionene, og tok derfor en "short cut" og kalte den Vestlandet. Måten dette ble gjort på minner mest om en hjemme alene-fest. Når navnevalget ble kritisert, ble det brukt argument som at "dere ville jo ikke være med, så dere har dere selv å takke". Vi kjøper ikke den, det blir for dumt. Møre og Romsdal sa jo ikke nei til å fortsatt være en del av Vestlandet, men nei til en region sammen med Sogn og Fjordane og Hordaland, sier Jon Aasen til rbnett.

Full krangel om "navnekupp"

Uttalelsen som fylkesutvalget støttet mandag lyder slik:

«Møre og Romsdal fylkeskommune synest Hordaland og Sogn og Fjordane viser mangel på respekt både for historia til namnet og for oss andre på Vestlandet når dei foreslår «Vestlandet» som namn på sin region. Forslaget skapar splid heller enn invitasjon til vidare samarbeid. Vi oppmodar Stortinget om å finne eit namn på Hordaland + Sogn og Fjordane som ikkje provoserer gode naboar i sør og nord».

Frank Sve Frp) uttalte i følge NRK i møtet at det er vel så mye de argumentene som er blitt brukt som har provosert:

– Nemlig at de har rett til å bruke navnet siden Møre og Romsdal ikke ville være med, sa Frank Sve.

– At to fylker skulle slå seg sammen på Østlandet, og så kalle seg for Østlandet, ville ikke skje, sier Aasen.

– Vi kommer ikke med noe nytt navneforslag til den nye regionen av Sogn og Fordane og Hordaland. Navn på de nye regionene er Regjeringen sitt ansvar, poengterer fylkesordføreren.