Kulturskolens mange dansere viser seg fram i helga, og har to forestillinger også søndag. Magisk, mystisk og mesterlig. Sånn kan kulturskolens danseforestilling oppsummeres.

Det er mye mektig dans, flotte kostymer og god belysning når kulturskolen åpner sine dører og viser hva de har vært jobbet med i høst.

Og det er jentene som dominerer - 150 jenter og Aleksandar Håseth.

Danset og sang

Ikke bare turte tiendeklassingen å danse. Sang gjorde han også.

Musikal er ikke hverdagskost når det danses i kulturskolen, men slik var det denne gang.

De yngste er ikke mer enn tre år. De eldste fem-seks ganger eldre. Og det var en gruppe av kulturskolens eldste elever som overrasket publikum med musikal.

Fornøyd rektor

Det var fullt i kulturskolesalen på lørdagens forestilling. Kulturskoles rektor Ingvild Aas var en av de som smilte og applauderte seg gjennom den den timelange danseforestillingen.

– Først var jeg bare spent. Så kom energien sakte, men sikkert. Dette var fantastisk, sier hun. Og:

– For kulturskolen er dans kjempeviktig. Flott at det er litt musikal også i forestillingen. Jeg tror det er noe vi kan bygge videre på. Vi er heldige i kulturskolen som har så dyktige danseinstruktører.

Guttene danser i Noise

Rektoren mener at de med nybygget ikke mangler noe.

– At vi ikke har med gutter her, betyr ikke så mye, sjøl om vi gjerne skulle hatt med noen flere. Guttene er stort sett med og danser hiphop i Noise. Det er viktig å samarbeide og ikke konkurrere om de ulike danseaktivitetene, sier en fornøyd rektor Ingvild Aas.

Byene samarbeider

Det er koreografene Elisabeth Ludvig, Tendai Makurumbandi og Gøril Roesen som har jobben med å få fram dansegleden blant kulturskolens dansere. Tendai er utdannet danser og koreograf fra Zimbabwe.

32-åringen som bor på Sunndalsøra pendler til Molde for å jobbe med dans i kulturskolen. Han og de andre instruktørene som er ansatt i Operaen i Kristiansund nyter godt av samarbeidsavtalen mellom kulturinstitusjonene

– Nå er jeg veldig godt fornøyd. Flott å se alle danserne som er så modig og tør å stå fram på scena slik de gjør. Men vi må jobbe for å få med flere gutter. Kanskje jeg som er mann med erfaring fra afrikansk dans, hiphop, ballett og moderne dans kan klare å lokke flere gutter med, sier Tendai.

– Dans er livet

Ada Nerbøberg var med og danset jazzdans. 11-åringen var godt fornøyd med sin egen innsats.

– Dette var kjempegøy. Jeg trives med å kunne bevege med til musikk. Det er det som gjør dans så bra. Nå er de snart to år siden jeg begynte å danse i kulturskolen. Jeg har Elisabeth som min danselærer. Hun er flink til å instruere og kan mye om dans, sier Ada.

Også Zoisa Zajkwoska synes det var artig å være med på forestillingen.

– Dette var veldig gøy. Dans er livet mitt. Jeg var ikke nervøs fordi jeg ikke bruker å være redd for sånt, sier 11-åringen som er med og danser moderne dans på alle av helgens tre forestillinger.

PS: Søndag vises forestillingen i Molde kulturskole kl. 15 og 18.