TELENOR ARENA (Rbnett): Det ble stor dramatikk og spenning da Molde og Rosenborg gjorde opp om norgesmesterskapet for juniorer i Telenor Arena lørdag. Etter at det sto 2-2 etter både 90 minutter og to ekstraomganger, måtte lagene gjennom straffesparkkonkurranse for å kåre en vinner.

Da hadde MFK allerede hentet inn RBKs 2-0-ledelse, men scoringer av Elias Mordal og Martin Ove Roseth sørget for 2-2.

Og straffesparkkonkurransen var ikke noe for de med tynnslitte nerver. For der ble det virkelig spenning. Eman Markovic satte det første straffesparket i mål, og like etter reddet Molde-keeper Jonatan Byttingsvik RBKs første straffe.

Snudde straffesparkkonkurransen

Men så endret det hele karakter. Thor-Olav Moe satte ballen i tverrligger og over, og Rosenborg scoret på sitt forsøk. Dermed var det helt likt igjen.

Og da Hermann Bolsønes Svendsen, som til og med fikk to forsøk til å score da RBK-keeper Rasmus Sandberg gikk for langt fram på det første forsøket, bommet begynte det å se mørkt ut for Molde. Emil Varhaugvik Breivik og Erling Braut Håland scoret på sine forsøk, men det samme gjorde Robert Williams.

Dermed måtte Byttingsvik redde RBKs femte og siste straffe for at Molde fortsatt skulle henge med. Og det gjorde Molde-keeperen. Elias Mordal og Simen Bakkemyr Hagbø scoret på Moldes to neste forsøk, og ga Byttingsvik to matchballer til å avgjøre kampen. Og på Rosenborgs sjuende straffe slengte målvakten seg tidlig, men hang igjen med foten og fikk sparket ballen vekk fra mål – til stor glede for Molde-spillerne som kunne slippe jubelen løs etter et nytt straffedrama.

– Når vi bommer på de to vi gjør, så tenker jeg at det kan bli vanskelig. Men så redder jeg den femte fra dem – som jeg også må redde, hvis ikke hadde de vunnet. I tillegg fikk jeg en benparade på slutten der. Det var sinnsykt gøy, sier kampens matchvinner.

Må opp tidlig søndag

Dette er langt fra første gang MFK-juniorene er med i straffesparkkkonkurranse. Faktisk er det femte gangen de siste sesongene at laget må gjennom straffer. I samtlige har laget gått seirende ut.

– Det er gøy å være uslåelig på straffesparkkonkurranse, sier Byttingsvik som også fylte 18 år lørdag.

– Hva gjør at dere er så gode på straffer?

– Det må være at vi er bedre mentalt. Siden vi har vunnet så mange straffekonkurranser, så har vi en fordel. Vi har selvtillit, og vet hva vi skal gjennom. Jeg tror det er det som er fordelen vår, sier Byttingsvik som ikke kunne ha store feiringen av 18-årsdag og ny cuptittel lørdag.

– Vi har kamp i Youth League på onsdag. Vi må være profesjonelle og ta det litt med ro. Men vi skal vel møtes og ta en liten «teambuilding». Men det blir rolig. Vi har restitusjon klokka ni i morra, så det blir ikke seine kvelden, sier sisteskansen.

VIDEO: Erik Birkeland