Molde – Rosenborg 2-2 (7-6 e.str.)

TELENOR ARENA (Rbnett): Det var få minutter før pause at forsvarsbautaen gikk opp i en duell med en Rosenborg-spiller. Østigård gikk ned for telling etter at han fikk en smell i hodet, men etter litt behandling prøvde han å fortsette å spille. Da han like etter måtte sette seg ned igjen, hadde ikke midtstopperen noe valg, og måtte forlate banen allerede i den første omgangen.

– Jeg går opp i en duell, som jeg ofte gjør. Jeg skaller med en annen, og kjenner at jeg får en liten kul med en gang. Det gjorde vondt. Da jeg reiste meg opp og skulle ut på banen igjen så slet jeg med å se spillere og det ble litt tåkete. Jeg hadde lyst til å fortsette, men jeg kjente selv at jeg ikke så hundre prosent bra. Da ble det vanskelig. Det var bra av legene som sa at jeg ikke kunne spille mer. Det er kjedelig, men det er sånn når man spiller i en posisjon hvor det blir mye dueller. Da må man regne med slikt noen ganger. At det skjer i en finale, er ekstra surt, sier Østigård til Rbnett med seierspokalen i hendene.

– Var det legene som til slutt sa at du ikke fikk fortsette?

– Ja, det var egentlig det. Jeg måtte være så ærlig og si at jeg ikke så helt bra. Da er det litt farlig å fortsette. Jeg tror det var en klok avgjørelse. Men jeg er ganske fin nå, og ser bra. Hodet føles greit ut, så det er positivt. Det er jo kamp på onsdag også, så jeg håper jeg rekker den, sier Østigård og tenker på den kommende kampen mot Zimbru i Youth League.

Spådde at lagkameraten skulle bli helt

MFK-kapteinen startet kampen i forsvaret, men måtte se resten av kampen fra benken. Der fikk han se at lagkameratene gjorde det hele utrolig spennende. Til slutt måtte det straffespark til for å kåre en vinner – hvor Jonatan Byttingsvik til slutt ble den store helten med tre redninger.

– Vi vet at vi har vært gode på straffer. Vi har et lite mentalt overtak der, tror jeg. Jeg hadde en god følelse, men når man ser folk begynner å bomme blir det veldig nervepirrende. Jeg var jo selvsagt nervøs. Men jeg sa til Jonatan i dag før straffekonken, at i dag blir du helt. Og det ble han. Han er tøff i hodet, sier Østigård om sin lagkamerat og finalens matchvinner.

– Vi har blitt et vinnerlag

Strafferedningene sørget for at Molde kunne feire NM-seier for andre året på rad. I fjor var det Vålerenga som ble slått etter straffesparkkonkurranse.

– Det er fantastisk. Det er noe vi har snakket om i hele år. Fra vi vant i fjor, så var neste fokus at vi skulle vinne i år også. Det er noe av det artigste man vinner i Norge. Vi har blitt et vinnerlag, sier Østigård.

– Jeg hørte i garderoben at det ikke var snakk om å tape mot Rosenborg. Det er noe vi ikke gjør. Det er deilig å se at de trønderne er litt forbanna nå. Det er sånn det skal være, avslutter norgesmesteren med et bredt glis.