Folketallet i Norge vokser med musesteg, viser den siste oversikten fra Statistisk sentralbyrå. I perioden fra 1. juli til 1. oktober økte tallet på innbyggere i Norge med 12.500 personer.

I vært område er det Fræna som utmerker seg positivt med den største veksten i antall innbyggere. Fræna økte folketallet med 42 personer dette kvartalet, og hadde 1. oktober 9.790 innbyggere.

For Fræna er det mest oppløftende det store antall barn. Fødselsoverskuddet fra 1. januar til 1. oktober tilsvarer en hel skoleklasse; 26 barn!

Ut fra størrelsen på kommunen er det likevel Gjemnes som kan glede seg over kraftigst vekst i folketallet. Gjemnes fikk i tredje kvartal 22 flere innbyggere, og har nå 2.626 innbyggere.

Folketallsveksten i Gjemnes var altså på 0,8 prosent i de tre månedene, Fræna hadde vekst på 0,4 prosent.

Molde var sammen med Ålesund byene i fylket med vekst i folketallet 3. kvartal. Molde økte med 38 personer, Ålesund med 110 personer. Kristiansund hadde nedgang i folketallet på 48 personer.

Fem av romsdalskommunene hadde nedgang i folketallet siste kvartal: Nesset med minus 23, Rauma med minus 19, Vestnes med minus 18, Midsund med minus 18 og Aukra med minus 14. Eide hadde nøyaktig like mange innbyggere 1. oktober som 1. juli. Sandøy hadde tre flere innbyggere 1. oktober, viser oversikten fra Statistisk sentralbyrå.