(Driva) Kommunestyret i Nesset har tidligere bedt administrasjonen kjøre på i planleggingen av det nye helsehuset som blant annet skal inneholde 16 omsorgsleiligheter.

God utsikt

Hovedutvalget for oppvekst og omsorg får saka på bordet førstkommende mandag. Saksbehandler Anita Marie Meisingset viser til at tomta på sør- og østsida av parkeringsplassen ved kommunehuset kan bebygges.

– Tomta har sjønær plassering med god utsikt og gode solforhold. Den er sentrumsnær og beboerne i omsorgsboligene vil ha gode muligheter til sjøl å kunne nå servicefunksjoner slik som butikk, frisør, bibliotek og annet. Tomta er også tilrettelagt for brukere med behov for rullator eller rullestol. Dette gir frihet og mestring for beboerne. Tomta er tilknyttet strandpromenaden, noe som gir gode muligheter for fysisk aktivitet, skriver Meisingset.

Tomta må peles. Kostnader forbundet med peling kommer an på byggets dimensjoner. Det reelle kostnadsbildet vil først være klart etter anbudskonkurransen.

Saksbehandler skriver videre at ved å ha et velfungerende og sammensatt tilbud til innbyggerne, vil Nesset kommune være attraktivt i forhold til bosetting og etablering.

Usikkert rundt ambulanse

Det er fortsatt ikke endelig bestemt hvilke leietakere som skal inn i det nye helsehuset. I tillegg til 16 omsorgsboliger, skal legesenter, tannhelsetjenesten og heimetjenesten lokaliseres der.

Det åpnes også for at ambulansetjenesten kan få plass i huset. Helse Møre og Romsdal HF ønsker at det planlegges nytt helsehus med ny ambulansestasjon

inkludert, men at selve ambulansestasjonen legges som en egen opsjon i anbudskonkurransen. Dette vil gi dem tid til å avklare dagens situasjon. De ansatte i tjenesten ser heller at det bygges ny ambulansestasjon i tilknytning til brannstasjonen i sentrum.

Spent på husleia

Kommunen har vært i kontakt med framtidige leietakere. De er alle positive til å bli med inn i det nye helsehuset. Leietakerne ser det som svært positivt at de slipper å flytte til midlertidige lokaler mens byggingen pågår. Alle har imidlertid påpekt at de tar forbehold om svært økte leiepriser. De er forberedt på noe økning basert på standard, men vil ikke være med på en uforholdsmessig stor økning.

Rådmannens innstiller på at prosjektet videreføres innenfor godkjent totalramme på kr 123 millioner kroner. Etter at detaljprosjektet er ferdig legges saka fram sak for kommunestyre som må godkjenne oppstart av hovedprosjektet

Ordfører Rolf Jonas Hurlen sier det nye helsehuset skal stå klart innen 1. januar 2020 da Nesset går inn i nye Molde kommune. Han ser det som naturlig at det blir kommunal tildeling av leilighetene.

Kommunen har foreløpig ikke fastsatt husleia for omsorgsboligene. Det avhenger blant annet av størrelsen på anbudet. Husbanken gir 50 % tilskudd på kostnadene på leilighetene. Det er derfor mulighet for forholdsvis rimelig husleie.

Saka ble først publisert av Driva.