MFK reiser til Oslo med en sterk og bred tropp. Noen starter kampen, noen sitter på benken og noen må se finalen fra tribunen. Daniel Berg Hestad er ikke i tvil om at det kommer flere elitespillere ut av den 25 mann store stallen.

– Hele hensikten med det arbeidet vi driver med er å få opp spillere som kan bli aktuelle for førstelaget. Det er første prioritet i Akerakademiet. Det er en profesjonell satsing som skal legge til rette for at noen av talentene i klubben skal bli A-spillere. Mange av disse guttene kan bli eliteseriespillere. Vi håper tror at noen av dem blir bærebjelker i MFK i framtida. Andre kan kanskje lykkes i andre klubber, sier Daniel Berg Hestad.

Roseth med i finaletroppen

I jakten på en ny Berg Hestad eller en ny Thomas Mork bruker de to trenerne egne erfaringer til å bygge opp spillerne.

– Vi gir mye av oss sjøl og har jo litt å lære bort. Men det er spillerne sjøl som må ta steget til slutt, påpeker Berg Hestad.

Tobias Svendsen, Eman Markovic og Leo Østigård har allerede A-kontrakt og trener fast med førstelaget.

– Martin Ove Roseth har også A-kontrakt, men har vært mye skadet det siste året. Han er tilbake etter operasjon og aktuell for troppen lørdag. I tillegg har Jonatan Byttingsvik trent mye med A-laget, selv om han ikke er en del av troppen, sier Berg Hestad.

Andreas Uran og William Røsok er to spillere som ville vært aktuelle for finaletroppen dersom de ikke var langtidsskadd.

Håland og Amang tvilsomme

– Det tar vi i tilfelle som en bonus. Vi har mange gode angripere og kan slå Rosenborg uansett hvilket lag vi stiller, sier treneren.

Molde slo sin antatt tøffeste motstander Stabæk i semifinalen.

– Stabæk har et godt lag med sterke enkeltspillere, men de hadde en dårlig dag mot oss. Det betyr ikke at det blir lettere mot Rosenborg, som har et drillet og organisert De kjører en klassisk Nils Arne Eggen-stil i 4-3-3-formasjon, så vi vet hva vi møter, sier Berg Hestad.

– Det blir ikke enkelt, og Rosenborg kan være veldig gode hvis de får lov. De har et fysisk lag med mange sisteårs juniorspillere. Men vi har nok gode spillere til å bli norgesmestere. Jeg blir overrasket hvis de kjører over oss, legger han til.

– Dagsformen kommer til å avgjøre denne kampen. Det spørs hvem som takler anledninga best. Det handler om tenningsnivået. Det kan ikke være for høyt, men heller ikke for lavt, illustrerer Mork.

Straffesparkekspertene

Ungdomssatsingene til Molde og Rosenborg har møttes flere ganger de siste årene. I årets 3. divisjon tapte Molde 2 klart i begge kampene mot RBK 2. I G19-serien vant Molde.

– Men det har vært litt ulike lag på banen, så vi legger ikke vekt på disse resultatene. Vi møtte dem på vei til finalen i fjor, og da vant vi på straffespark, fastslår Berg Hestad.

Nettopp straffer har vært en styrke for dette laget. Også fjorårets finale ble avgjort på straffekonk. Det samme skjedde mot Hødd i sommer og mot Dublin i Youth League nylig.

– Det er en styrke og det gir oss sjøltillit dersom finalen ender uavgjort. Vi har vunnet fire av fire straffesparkkonkurranser med dette laget. Vi har skutt 22 straffer og scoret på 21, påpeker Thomas Mork.

Jakter Moldes åttende gull

Slik var Molde-lagets vei til årets cupfinale: Ørsta (5-1), Aalesund (6-4), Hødd (5-6 på str), Sogndal (3-1), Kongsvinger (3-1) og Stabæk (4-1). Rosenborg har slått Steinkjer (5-1), Mosjøen (2-0), Sverresborg (7-0), Levanger (5-1) og Vålerenga (4-2).

Moldes angriper Eman Markovic er turneringens toppscorer med ni mål.

PS: Molde har vunnet junior-NM sju ganger før: 1978, 1987, 1992, 1996, 1997, 2000 og 2016.

Daniel Berg Hestad og Thomas Mork deler ansvaret for juniorlaget til Molde Fotballklubb. Foto: BJØRN BRUNVOLL