Kommunestyret i Molde behandler torsdag kveld saka om trasé for E39 øst for Molde.

Ville utsette

18 representanter ville sende saka på høring i seks uker. Det var Sp (3), BOR (4), SV (3), Frp (4), MDG (2) og to utbrytere fra Høyre som stemte for fortsatt høring i saka. Fra Høyre stemte Cecilie Wold, som til daglig er vara i kommunestyret, og Geir Blakstad for utsettelsen.

Det var Rolf Arne Hamre (SP) som fremmet følgende utsettelsesforslag på vegne av SP, BOR, SV og FRP:

« Saken utsettes og sendes ut på offentlig høring i 6 veker. Det arrangeres nytt informasjonsmøte i høringsperioden der berørte parter i planområdet blir spesielt inviterte til møtet. I høringsperioden forsøker også Molde kommune å få avklart om statlig finansiering faller bort dersom det blir valgt tunnel på strekningen i steder for fire-felts veg i dag.

Begrunnelse:

Berørte parter i planområdet og offentlige høringsorgan har ikke fått anledning til å uttale seg om tilleggsutredningen og den skissen som nå er fremlagt. Statens vegvesen informerte om saken i PUU 12/9, det ble arrangert informasjonsmøte på rådhuset 18/9. I begge disse møtene ble mer detaljerte skisser/tegninger etterlyst. På møtet 18/9 ble det gitt mulighet til å komme med merknader til planene innen en frist som ble satt til 6/10-2017. I møtet til PUU 17.10 la Statens vegvesen frem mer detaljerte skisser/tegninger. Ingen har så langt fått anledning til å uttale seg til disse.»