MOLDE: Da det ikke kom inn aktuelle tilbud etter første anbudsrunde på totalentreprisen for nye Idrettens Hus i september, ble tre entreprenører invitert til å bli med i en begrenset anbudsrunde.

Framgangsmåten ble imidlertid påklaget av andre aktører som nå viste interesse – noe som endte med at Molde kommune vil lyse ut igjen.

– Vi kjører en ny anbudskonkurranse ut på Doffin nå, for å sikre oss at vi ikke får noen klager, bekrefter prosjektleder i Molde Eiendom KF, Tor Egil Heimstad, til Romsdals Budstikke denne uka.

– I regelverket, Forskrift om offentlig anskaffelse, er det en åpning for å kunne invitere entreprenører til en ny kon- kurranse på samme anbudsgrunnlag etter en slik avlysning, forklarer utviklingssjef Randi Myhre.

– Forsinket i tre måneder

Myhre forteller videre at Molde kommune etter klager valgte å avslutte prosessen med de tre entreprenørene, og lyser i nær framtid ut ny totalentreprisekonkurranse for prosjektet.

– Det forsinker den kommunale saksbehandlingsprosessen med ca. tre måneder. Det er i forhold til om den første anbudskonkurransen hadde vært «vellykket», og vi kunne hatt saka opp i kommunestyret i desember, forklarer Myhre.

Idretten avventer

Medlemmene i Molde Idrettsråd, som tidligere var kritiske til utsettelsen etter forrige mislykkete anbudsrunde, er spente på en mulig ny utsettelse:

– Vi venter på brev med eksakt informasjon fra Molde Eiendom KF i god tid før neste styremøtet i Idrettsrådet 22. november, opplyste leder Rune Sjåholm i Molde Idrettsråd til Romsdals Budstikke onsdag.

Ga 60 mill. til Sjøfronten

Kommunestyret har tidligere slått fast at renovering er å foretrekke framfor riving og bygging av en ny hall, slik administrasjonen anbefalte.

Rammen som kommunestyret har satt til prosjektet er på 110 millioner kroner, og anbudsfristen gikk ut mandag 11. september i høst. Problemet var at kommunen ikke fikk anbud slik de håpet på.

Det ene tilbudet, fra Christie & Opsahl, var over den økonomiske ramma for prosjektet. Dermed ble byggestart satt på vent. Prosjektleder i Molde Eiendom KF anslo arbeidet med en ny anbudsrunde til å ta 2–3 måneder, og det er denne som nå er avbrutt.

Stort behov for plass

I dag står Idrettens Hus avlåst og tomt. Fra idrettshold ble det i september uttrykt et ønske om å kunne bruke deler av bygget fram til arbeidet med renovering starter. Når det skjer og hvor lang anleggsperioden blir, er ikke kjent ennå.