Molde Håndballklubb møter Glassverket på hjemmebane onsdag klokka 18.30. Dette er en kamp MHK-laget bør vinne for å holde seg over nedrykksstriden i eliteserien.

Nedenfor kan du følge kamputviklingen i Molde Arena. Trykk F5 for oppdatering av siden.

Slutt: 28-24

Molde vinner fortjent. Har god kontroll gjennom andreomgangen og slipper ikke gjestene nærmere enn en at Molde leder med tre mål. Litt slurv og upresist spill gir gjestene håp gjennom omgangen, men etter ti-femten minutter rykker Molde ordentlig fra og leder med fem mål. Den ledelsen holder seg ut resten av kampen.

60 min: Glassverket ber om ny timeout like etter Mona Obaidlis scoring. Trolig avgjorde Molde der. Leder med fem mål fire minutter før slutt. Glassverket scorer like etter timeouten. Det samme gjør Jankovic for Molde. 28-23. Molde utnytter upresist angrepsspill av gjestene, bryter ved Mona Obaidli. Hun blir dyttet omtrent halvvegs over banen. Ny tominutter til gjestene. Molde kan bruke lang tid før Mona Obaidli bryter gjennom. Skuddet blir imidlertid reddet. Gjestene sliter i undertall. Gjestenes Rikke Klausen forsøker å bryte seg gjennom, menpådrar seg en skade. Hun blir liggende og må til slutt hinke av banen. Molde går så i angrep. Like før Vilde Nerås får lobbet over fra kant, men en lang Glassverket-finger får avverget. Med kun sekunder igjen av kampen har det lite å si. Molde vinner 28-24.

55 min, 27-22: Gjestene i angrep etter timeouten. Vinner sjumeter. Silseth nesten på den, men gjestene reduserer til 24-20. Hanne Nilsen Morlandstø prøver seg fra distanse, men lykkes ikke hun heller. Martins holder Glassverket unna i motsatt ende. Har stått glimrende også i kveldens kamp. Etter litt fram og tilbake ender det med nok en Glassverket-redusering. 24-21. Molde får det bedre til i sitt neste angrep. Vilde Nerås setter 25-21. Ny dytt og ny sjumeter til gjestene. Molde etterlot seg stort rom og kom litt på bakfot. 25-22. Molde sliter med å finne åpningen og bruker lang tid, Logvin glitrer til med et godt underarmskast. 26-22. Martins redder igjen. Mona Obaidli finner skuddmuligheten fra langt hold. 27-22.

50 min, 24-19: Molde bruker for lang tid i sitt neste angrep. Valle Dahl må tilslutt bare prøve fra langt hold, men forsøket blir for dårlig. Martins er knallsterk i motsatt ende, redder nok et forsøk fra strek, men returen ender i Glassverket-hender. Til slutt får gjestene ny sjumeter. Martins er på denne også, men ballen går i mål. 23-19. Litt slurv tilbake i Molde-spillet og nok en gang må Valle Dahl prøve fra langt hold. Lykkes ikke denne gangen heller. Glassverket gjør imidlertid feil selv. Nytt Molde-angrep. Valle Dahl på ny, ny redning. Få scoringer de siste minuttene. Molde bryter igjen, Mona Obaidli presser seg gjennom til 24-19. Glassverket tar time-out på 49 min og 57 sekunder.

45 min, 23-18: Ragnhild Valle Dahl kjemper fram nok en tominutter på Glassverket. Molde-angrepet ender også denne gang med Jankovic fra kant. Reddes igjen. Glassverket treffer stolpen fra strek på sitt neste angrep. Fortsatt 20-17. Mona Obaidli ser rom og bryter seg gjennom. 21-17. Glassverket får nok en tominutters-utvisning. Molde utnytter overtallet og Mona Obaidli presser inn 22-17. Martins med knallsterk redning i det neste Glassverket-angrepet. Så er det Valle Dahls tur til å klinke inn en ny scoring. 23-17. Nå har Molde kampen i sitt spor. Like etter blir Glassverket fulltallig igjen. Nerås pådrar seg en to-minutter like etter. 23-18 fra sju-meter. Sherin Obaidli kriger seg til avslutning fra strek. Treffer stolpen, men får sju-meter. Mona Obaidli forsøker seg med en lobb, blir gjennomskuet. Martins redder så for Molde.

40 min: 20-17! Molde forsvarer seg godt i det neste Glassverket-angrepet. Gjestene bruker for lang tid og Molde vinner ballen. Molde bruker imidlertid for lite tid og nok et upresist kast gir ballen til gjestene. Molde lykkes bedre i forsvarsspillet sitt og presser fram nok en bom. Molde tar seg bedre tid i det neste angrepet og Valle Dahl smeller til fra distanse. 19-16. Glassverkets Deila presser seg gjennom i det neste angrepet og setter gjestenes scoring nummer 17. Sherin Obaidli spilles fri på strek og setter inn 20-17. Molde-blokka leverer i neste Glassverket-angrep, men Jankovik lykkes ikke fra kant, selv om hun får to forsøk.

35 min: 18-16! Glassverket setter i sitt første angrep denne omgangen. Molde blir upresise nok en gang og mister ballen. Glassverket unytter raskt og setter inn 16-15. Valle Dahl er veldig nær på et langskudd like etter, men ballen går i stolpen. Heldigvis til innkast for Molde siden Glassverket-keeperen fikk en finger på ballen. Sherin Obaidli kjemper inn 17-15. Molde presser så fram en teknisk feil, men igjen blir det for upresist i kontringen. Glassverket kontrer i retur og setter inn 17-16. Knallhardt skudd av Logvin reddes. Molde vinner imidlertid ballen raskt. Mona Obaidli vinner så en sju-meter og to minutters utvisning til Glassverket. Mona setter straffen selv. 18-16.

31 min: Kampen er i gang igjen. Glassverket starter denne gangen.

Pause: Molde har fullstendig kontroll de første ti minuttene og leder med fem mål. Så løfter gjestene sitt spill og henter sakte inn Moldes ledelse. Molde kolapser litt etter gjestenes time-out og gjestene scorer 3-4 mål uten svar fra Molde. På stillingen 10-9 tar Molde time-out og ser ut til å komme seg litt til hektene igjen. Sterke enkeltprestasjoner av keeper Martins, Mona Obaidli og Jankovic sikrer Molde tremålsledelse til pause.

30 min: 16-13! Glassverkets Amalie Henriette Finrud Jøsendal skaffer seg selv gult kort og Molde en sju-meter med en dytt. Mona Obaidli setter skudded sikkert. Så setter Glassverket et langskudd. 14-12. Molde mister ballen på grunn av teknisk feil i neste angrep. Vilde Nerås får gult når Glassverket går i angrep. Gjestenes Deila setter et nytt langskudd. 14-13. Mona Obaildi scorer et viktig mål i det neste angrepet. Gjør det meste selv når hun smeller inn 15-13 fra distanse. Glassverket får ny sju-meter, til stor misnøye fra publikum. Caroline Martins redder! Det likte hjemmepublikummet langt bedre. Molde blir imidlertid for upresise i sitt angrep. Det samme kan en si om Glassverket og det er Molde sin tur å bryte. Natasha Jankovic kontrer inn 16-13 like før fløyta blåser av til pause.

25 min: 13-11! Glassverket bryter og kontrer. Rikke Klausen dundrer inn 10-9. Molde ber om time-out. Så løstner det endelig for Molde! Det er Ragnhild Valle Dahl som lykkes med et skudd over blokka. I Glassverkets neste angrep blir det også scoring. Og Mona Obaidli får gult for en dytt. Valle Dahl setter nok en scoring etter at Glassverket etterlater seg et stort rom i forsvar. Caroline Martins redder så Glassverkets forsøk. Nå går det litt mer Moldes veg igjen. Naturlig nok detter tempoet litt mot slutten av omgangen og det blir en bom til begge veger før Molde setter 13-10, og Glassverket 13-11.

20 min: 10-8! Glassverket scorer det neste og reduserer til 9-5. I de siste angrepene har Molde ikke lykkes og Glassverket utnyttet Sherin Obaidlis to-minutter til å hente inn noe av Moldes-ledelse. Det er til slutt Natasa Jankovic som brøyter seg gjennom fra kant og setter inn Moldes tiende scoring. Etter det blir det et par bom til for Molde, mens Glassverket reduserer. Gjestene gjør det bedre etter timeouten i åpningsminuttene. 10-8 etter 20 minutter.

15 min: 9-4! Ny sju-meter til Molde, Mona Obaidli setter også denne. I det påfølgende Glassverket-angrepet blir Sherin Obaidli litt for hardhendt mener dommeren og får to minutters utvisning. Glassverket fpr imidlertid ikke scoring. Ragnhild Valle Dahls skuddforsøk blir reddet av Glassverkets Holm. Glassverket reduserer til 8-4. Valle Dahl gjør det bedre i sitt neste forsøk. Knallhardt langskudd helt oppe i krysset. Molde bryter i det neste angrepet, men Caroline Martins blir for upresis. Hun retter feilen med en glimrende redning alene.

10 min: Flere bom til begge lag før Mona Obaidli og Molde kontrer inn 4-1. Så roer det seg litt igjen og Glassverket får sette inn sitt andre. Vilde Nerås er uheldig i det påfølgende angrepet. Forsøker å lobbe ballen over Glassverket-keeperen, men treffer tverrligger. Det har vært flere bom til begge lag i de første ti minuttene, men Molde treffer oftere enn gjestene. Til slutt er det Sherin Obaidli og så Nerås som treffer blink raskt etterhverandre. Glassverket blir stresset og glipper ballen lett i angrepspillet sitt. Molde utnytter og kontrer. Mona Obaidli setter inn 7-2 før Glassverket tar en timeout. Marte Figenschau setter inn 7-3 etter timeouten.

5 min: 3-1! Sherin Obaidli scorer kampens første angrep. Glassverket bommer på sitt første forsøk, Molde klarer imidlertid ikke å utnytte muligheten. Glassverket får prøve på nytt. Den andre gangen er de mer tålmodige og klarer til slutt å spille seg til avslutning og scoring. Så scorer Sherin Moldes andre, hun er litt heldig da ballen treffer stolpen og så ryggen til Glassverket-keeperen. Glassverket-forsvaret sliter i åpningsminuttene. Sherin Obaidli kjemper fram et gult kort og sjumeter, som søster Mona setter sikkert.

1 min: Sherin Obaidli kaster kampen i gang. Molde går i angrep.