MOLDE: – Det provoserer meg at Molde blir framstilt som lite raus, sier Rykhus til Romsdals Budstikke.

Flyttebråk

De var i forbindelse med debatten om en eventuell flytting av YSK-klassen fra Fræna videregående til Romsdal videregående i Molde at Henøen uttalte at det var lite raust av Molde. Rykhus sitter i Utdanningsutvalget i Møre og Romsdal. Innspillet om flytting var en del av saksframlegget til skolebruksplanen som ble behandlet under mandagens møte i utvalget.

– Romsdal videregående kjemper en helt legitim kamp for sine studietilbud, en kamp alle skoler vil ta. For Utdanningsutvalget var ikke dette tema i det hele tatt, det var ikke aktuelt å flytte klassen nå. Hvem i Molde er lite raus, spør Rykhus.

Henøen sa i går at plasseringen av YSK-klassen er en lokaliseringsdebatt.

– Det vil alltid være en lokaliseringsdebatt. Det vi må ta hensyn til ved plasseringen er hvor elevgrunnlaget er, hva sier skolemiljøet og hva sier næringslivet som skal ha elevene ute i praksis etterpå. Man er nødt til å ta hensyn til dette, uten at man blir kalt for lite raus. Det er for lettvint å slenge ut slike påstander, sier Rykhus.

Næring

– Det er de som har sendt innspill til YSK-saka som jeg referer til som lite raus, sier Tove Henøen.

– Både Sidsel Rykhus og Torgeir Dahl har støttet Fræna i denne saka, så det er ikke de som har vært lite rause. Molde Næringsforum har kjørt saka fram. Jeg mener det er lite raust å hevde at siden Romsdal Videregående har fått nytt, flott bygg, så må de ha flere linjer, når vi vet at også Fræna videregående og andre videregående skoler i vår region har store behov. Disse skolene har støttet opp om utbyggingen av Romsdal og tålmodig ventet på tur, sier Henøen.

– Jeg skjønner at Molde Næringsforums mandat og agenda er å jobbe for næringslivet i Molde, men her synes jeg ikke de treffer på verken innhold eller raushet. Men jeg tror ikke dette er et synspunkt som deles av alle medlemmene i Molde Næringsforum, sier Henøen.