Flere har sendt tips om at Widerøe skal avslutte tilbudet mellom Molde og Trondheim, som ble startet opp høsten 2014. Direktør for Kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe, Silje Brandvoll bekrefter at flyruta avvikles.

– Ja, det stemmer. Bookingen ble avsluttet for to uker siden, og det er først nå vi får reaksjoner. Det er symptomatisk for ruta. Det har vært alt for lav bookinginngang, sier Brandvoll.

– Etterspørselen har vært så lav at vi ikke kan forsvare å drive ruta lengre, konkluderer hun.

Hun poengterer at Widerøe har gitt ruta et forsøk, men må ta konsekvensen av lav trafikk.

– Vi vil gjerne prøve, og skulle det skje endringer i markedet som skulle tilsi økning i etterspørselen, vil vi vurdere å sette opp ruta igjen, sier Brandvoll.

Forandra avgangstider

Når det nå går mot vintersesongen, som generelt har lavere aktivitet, falt det naturlig å avslutte rutetilbudet. Siste flydag på ruta er fredag 10.november.

Avgangstidene på ruta har blitt forandret flere ganger siden tilbudet ble etablert for tre år siden. Etter det Rbnett forstår, har belegget falt når avgangene har blitt flyttet mer mot midt på dagen, ikke tidlig avgang fra molde og retur på ettermiddag.

– Det er klart at alle ruter kan ikke være i «peak»-tidsrommet, vi kan ikke dimensjonere flyflåten vår etter det. Og da må vi prioritere de rutene som har størst markedspotensiale til de mest attraktive tidene. Avgangstidene må styres etter etterspørselen, forklarer Brandvoll.

– Lei oss

Avinors John Offenberg, lufthavnsjef på Årø, er ikke overrasket over at rutetilbudet avvikles.

– Vi er så klart lei oss for dette. Dette har vært den klart minste ruta fra Årø, men vi vet at det finnes grunnlag for ei rute til Trondheim, sier Offenberg.

– Det var mye mer passasjerer på ruta tidligere, den var knyttet til Stord, og hadde mye trafikk til Ormen Lange. En slik rute er veldig avhengig av avgangstidene. Vi får nå sette oss ned og vurdere hva vi skal gjøre, sier Offenberg.

Før Widerøe startet sitt tilbud, drev det lokale flyselskapet Krohn Air flyrute mellom Molde og Trondheim en periode.

Direktør for Kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe, Silje Brandvoll. Foto: Widerøe