BUD: – Jeg sang i skolekor da jeg var yngre. En gang tok dirigenten oss med til en kirke i Chicago for å se et stort kor. Det var magisk. Klangen og lyden i kirkerommet gjør kirker til et av de flotteste spillestedene. Det er godt for sjelen, sier artist Chris Medina (33) fra Chicago i USA.

Tøft å reise fra dattera

Medina er mest kjent for låta What are words, som gikk sin seiersgang over verden i 2011. Låta var skrevet til Medinas daværende kjæreste, som ble lam etter en trafikkulykke. I dag bor Medina i Oslo med sin norske kjæreste, og er klar for juleturné med Lars Støvland og Eirik Næss. 11. desember kommer de til Bud kirke.

– Mitt inntrykk er at julefeiringen står sterkt i Norge. Dette ønsker jeg å ta del i. I sommer fikk jeg og samboeren vårt første barn, en nydelig datter. Det gjør at jula betyr mer for meg enn noen gang, sier Medina.

– Hvordan blir det å være borte fra babyen når du er på turné?

– Hver dag med henne er som julaften, så det blir tøft! Men det blir magisk å se ansiktet hennes igjen når jeg kommer tilbake, sier Medina.

Chris Medina forteller at han har spilt sammen med Støvland og Næss siden han møtte dem under lanseringsturnéer i Norge for noen år siden.

– Vi fant umiddelbart tonen, og har veldig lik musikksmak. Vi hjelper hverandre til å bli stadig bedre, og er alltid sterkere sammen enn vi er hver for oss, sier Medina.

I alt elleve spillesteder på mindre steder i Norge står på turnéplanen.

– Hvorfor velger dere å spille på små plasser?

– Jeg elsker å spille foran et stort publikum. Men jeg tenker at jula handler om familie og tradisjoner, og at store julekonserter kan oppleves litt upersonlig. Jeg ønsker å kjenne nærheten til publikum, sier Medina.

Det tok ikke lang tid før Bud-konserten var utsolgt.

– Dette virker veldig lovende! Etterspørselen har gjort at vi har bestemt oss for å sette opp en ekstrakonsert i Bud, sier Medina.

– Hva kan publikum forvente av konserten?

– For noen år siden skrev jeg julesangen Something Kind Of Wonderful, som jeg aldri ga ut. Jeg så rett og slett ikke for meg at jeg skulle gi ut en julesang. Men responsen har vært fantastisk! På konserten framfører vi julelåter, og What are words, som er den sangen jeg er mest kjent for. Men det er ikke bare jeg som synger. Eirik framfører klassiske låter som folk elsker, inkludert noen norske låter. Det blir varmt og rørende. Jeg tror folk kommer til å nynne på sin favorittjulesang når de går hjem etterpå, sier Medina.

Mentor for artist fra Eide

For tre år siden fikk Karoline Slemmen fra Eide synge med Chris Medina på tv-programmet Kvelden er din. De ble venner og da Slemmen flyttet til USA introduserte Medina henne for bransjen, og ble en mentor.

– Karoline Slemmen er et av de kuleste og modigste unge talentene jeg kjenner. Jeg falt pladask for ambisjonene og at hun virkelig satset for å få drive med musikk. Nå reiser hun verden rundt og gjør drømmen til virkelighet. Vi har forsatt kontakt. Det hender også jeg får meningen hennes på låter jeg holder på med, sier Medina.

– Bud er satt på kartet

Soknerådsleder Christina Frisnes ble paff da hun fikk spørsmål om Bud kirke ville ta imot Chris Medina på juleturné.

– Hva skjer?, tenkte jeg. Dette er helt surrealistisk. Da forespørselen kom var jeg midt oppi forberedelsene til Hanne Boel-konserten. Snakk om å gå fra den ene stjerna til den andre! Det kan jo tenkes at Boel-konserten var utslagsgivende for at vi fikk spørsmål om å være vertsskap for Chris Medina og co. Vi har kommet på kartet, sier Frisnes.

– Får dere inntekter fra Medina-konserten?

– På denne konserten leier trioen kirka, og får billettinntektene selv. Vi står som vertsskap, og legger praktisk til rette. Vi tenker kanskje litt utenfor boksen i Bud kirke. Tør å satse. Det å fylle kirkerommet med musikk er jo bare helt spesielt. Og ekstra spesielt når det er verdensstjerner som kommer, sier Frisnes.

HVA: En julekonsert med Chris Medina, Lars Støvland og Eirik Næss

TID OG STED: Bud kirke 11. des.

kl 19 og 20.45