– Vågane Ungdomslag fyller 110 år i år, så nå gleder vi oss til å invitere til to forestillinger her, sier Gro Anita Karlsen midt i travelheten. Sammen med Ann Kristin Flemmen har hun regiansvaret for Vågane Ungdomslag i år. De sitter med et «styrepanel» full av notater, penner, manus, skjema, mobiltelefoner og kaffekopper.

– Liten bekymring; folk på Skåla er litt skeptiske til å bestille på Hoopla, og da får de vel heller kjøpe i døra, da, sier hun. Men forsikrer oss om at de har et svært trofast publikum, og hun tror de vil møte opp i hopetall. Dessuten vet hun en ting.

– De skal jammen skal få noe å flire av i år også.

Nytt og gammelt

– Vi har jo pønsket på hva vi skal ha med av gamle saker, og de sketsjene måtte jo shines opp litt også, men alt i alt vil jeg vel si vi har 50-50 med nytt og gammelt, sier Ann Kristin Flemmen.

– Skjer det så mye nytt på Skåla da?

– Ja, det er vi som får det til å skje! sier Gro Anita med et glimt i øyet og forteller om både idedugnader og øvingshelger. Og at det er et «velsmurt maskineri» de har med å gjøre.

– Vi har to nye, ellers er det jo noen av de samme som har vært med på oppsetninger som «Den spanske flue» og tidligere revyer. Og aldersspennet er fra 20 til 60 år, så vi dekker godt.

Åndfullt

Av de artige gjensyn Skåla-publikummet får, er «Ånden i kjelen», der Harry Borvik plutselig hører stemmer, noe som i seg sjøl er dramatisk nok. Men om den innestengte kjele-ånden klarer å hanskes med de lokale problemene, det vil vise seg. «VUL i 110» har også med noen «alarmerende» lettkledde brannmenn, og på husmus…eh…husmorskolens «reunion» dukker frodige og munnrappe jenter opp på rekke og rad. Latteren sitter løst allerede på øvinga, så publikum må belage seg på frodigheter i bøtter, spann, kjeler, pulverapparater og alt som ellers måtte dukke opp.

Begivenheter i tida

– Vi har jo flere musikknumre og, men musikerne våre er på «boks», forteller Ann Kristin Flemmen, som også lover spektakulære nyhetsinnslag med «menn i tiden». Vi får tjuvtitte på innslag som – alarmerende nok – viser en internasjonal storhet på besøk på Skåla. Og på en annen mann som sitter ganske så fast oppe i Romsdalen. Eller gjør han det? Espen Istad gestalter mange lokale og ikke-fullt-så-lokale kjendiser på TV.

Arrangørene forteller at folk må være tidlig ute både fredag og lørdag, siden det jo er bare 100 plasser, mot for de 300 som var i Skålahallen, som Vågane Ungdomslag benyttet for revyene før.

– Men vi trives veldig bra her. Og det skal publikum gjøre og, avslutter Gro Anita Karlsen og Ann Kristin Flemmen.

Hva: SkålaRevyen 2017: «VUL i 110!»

Hvor: Vågheim Ungdomshus

Når: 3. november og 4.november, begge dager kl. 20.00