ELNESVÅGEN: Mandag ble det kjent at MX sport & fritid Elnesvågen AS er konkurs. Dermed mister Elnesvågen sin eneste sportsforretning.

Ann Helen Rødal Dalheim er klar på at det er grunnlag for ei sportsforretning i Elnesvågen, og har tro på at det kommer en ny. Etter det Romsdals Budstikke erfarer, skal ei ny kjede være på veg inn for å etablere seg der.

– Absolutt liv laga

– Vi har en slik bredde i fotball, håndball og turn spesielt, at ei sportsforretning absolutt er liv laga her. Det er såpass mange innbyggere i Fræna – samtidig som vi også er handelssenter for både Eide og Averøy – at jeg ikke tror det vil stå på grunnlaget. Men det er klart e-handelen virker inn. Det er selvsagt leit at noen må takke for seg. Men vi se at når én legger ned, kommer nye inn, sier Ann Helen Rødal Dalheim.

Ønsker flere kjeder

Hun sier at de gjerne skulle hatt flere kjeder i Elnesvågen.

– Torsdag kommer det opp en spennende sak i plan- og økonomiutvalget. Fræna kommune planlegger kjøp på Dalemyrene for et bransjesenter der. Dale Malo er i gang med å utvide nå. Kommunen viser at de ønsker større etableringer i kommunesenteret, sier Ann Helen Rødal Dalheim.

– Bredden som teller

Hun framholder at det er viktig å ha et bredt tilbud innenfor handel.

– Det er bredden som teller. Vi var nylig på sen sentrumskonferanse i Kristiansand, og fikk høre om hvorfor de beste lykkes. Nå ser vi en trend, hvor kjøpesenter som ligger i lokalsentrene har en sterk vekst. Det er utrolig positivt. Vi håper og tror på vekst i Elnesvågen. Det er et stort kommunesenter, og ikke farlig å etablere seg her, sier Ann Helen Rødal Dalheim.

Hun viser til at det skal bygges ny skole, inkludert idrettsanlegg med lokaler for både fotball og turn.

Nya aktører

– Bare dette i seg selv fremmer vekst i kommunesenteret, sier Ann Helen Rødal Dalheim. Hun ser for seg at en skal få inn nye aktører i butikklokalene som i dag står tomme.

– Vi har mange attraktive arealer, sier Ann Helen Rødal Dalheim.

Vekstkommune

Hun framholder at Fræna har fødselsoverskudd, og er en vekstkommune som skal fortsette å vokse for Molde-regionen.

– Det er i Elnesvågen den største veksten skjer. Et sterkt kommunesenter er viktig for befolkningsvekst i alle deler av vår arealstore kommune. Kommunen har satset sterkt på boligbygging også i Elnesvågen. sier Ann Helen Rødal Dalheim.

Hun viser til at det også har kommet nye butikker på Holamyra, hvor det er storhandel.

– Jeg tror ikke butikkene på Holamyra svekker Elnesvågen som handelssenter. De er heller med på å trekke folk til Fræna, sier Ann Helen Rødal Dalheim.

Hun forteller at det også er nye næringsarealer på gang i Elnesvågen.

Fra hele regionen

Hun framholder at det er mange fra Eide - og ikke minst Averøy - som kommer til Fræna for å handle. Det kommer også en del fra Molde, spesielt på helg.

– Hva gjør at folk fra Molde drar til Fræna for å handle?

– Det vil jeg tro er utvalget av spesielle butikker som ikke er tilknyttet kjeder. Det er det jeg får høre igjen fra kunder, sier Ann Helen Rødal Dalheim.

MX sport & fritid Elnesvågen AS er konkurs. Foto: Bjørn Brunvoll