«Vi må beklageligvis meddele at MX sport & fritid Elnesvågen er konkurs, og at dagen i dag er vår siste. Vi ønsker å takke alle våre samarbeidspartnere og kunder gjennom de 16 årene vi har eksistert. Takk for oss», heter det i Facebook-meldinga som ble lagt ut mandag.

Tøffe tider

Jo Petter Nerlandsrem, som eide og drev MX sport & fritid Elnesvågen AS sammen med Bendik Ove Nerlandsrem med en halvpart hver, sier at det er tøffe tider i sportsbransjen. Når det gjelder konkursen, sier han at det er flere faktorer som ligger bak. Deriblant konkurranse fra internettsalg.

– Jeg vil takke lokalbefolkninga, som har vært veldig lojale og flinke til å bruke oss. Jeg vil takke fantastiske klubber, bedrifter, kunder og andre for utrolig flotte år, sier Jo Petter Nerlandsrem. De var tre ansatte i selskapet.

Underskudd

Ifølge regnskapstallene har MX sport & fritid Elnesvågen gått med underskudd i seks av de siste sju årene.

I 2016 hadde de en omsetning på 9,1 millioner kroner, et driftsunderskudd på 174.000 kroner og et resultat før skatt på minus 482.000 kroner. I 2015 var resultatet noe svakere. Da var omsetninga 8,1 millioner kroner, driftsunderskuddet 667.000 kroner og resultat før skatt på minus 914.000 kroner.