Det nåværende forsamlingshuset Soltun skal rives for å gi plass det nye prosjektet. Kulturhuset og bassenget skal etter planen stå innflyttingsklart i 2021. Byggearbeidene skal starte i 2019.

– Aukra mer attraktiv

– Jeg er overbevist om at dette blir ei flott storstue for Aukra. Det vil gjøre Aukra til en enda mer attraktiv kommune å leve og bo i. Det vil gi kommunen et kraftig løft, sier ordfører Bernhard Riksfjord (A).

Han framholder at det har vært stor politisk enighet om å få til prosjektet.

– Vi har samtidig brukt den nødvendige tid, med befaringer og innhenting av erfaringer andre steder som har bygd tilsvarende prosjekt, sier Bernhard Riksfjord.

Han tror prosjektet vil gi kulturlivet i Aukra et kraftig løft, enten det er kino, bibliotek, kor, korps eller andre lag og foreninger.

Folkemøte

– Vi legger nå opp til orienteringer og møter om kulturhus- og bassengprosjektet i aktuelle politiske utvalg, og med brukergrupper. Den 22. november arrangerer kommunen et folkemøte på Soltun om prosjektet. Der vil aktuelle prosjektledere, rådgivere, designere og kommunen delta. Vi håper mange som er interessert i å være med og medvirke i prosessen fram mot nytt kulturhus og basseng, vil delta, sier Bernhard Riksfjord.

Sal med 220 sitteplasser

Det er lagt opp til to saler. Den største vil få 220 sitteplasser i et mobilt amfi, med en scene for dans og sceneproduksjoner som kan involvere mange aktører. En mindre sal blir lik scenearealet i den store salen. Dette for å ha fleksibilitet i forhold til kulturlivets behov for å øve på scene, samtidig som fullt betalende leietakere kan bruke den store salen.

Fellesarealene vil blant annet bestå av foaje, publikumstoalett og garderobe. Her vil det også kunne være kafe og kiosk. Det blir også kjøkken, samt kjøl- og fryselager.

Bibliotek

Det vil videre romme bibliotek, inkludert kontor, møterom og utlånsskranke i foajeen.

Det er en forutsetning at kulturskolen skal kunne benytte mye av salene – og støttefunksjonene til disse – til undervisning.

Alle aktivitetene sine behov for kontor, møterom og arkiv er samlet i ei skrivestue.

Bassenget

Det er lagt til grunn et basseng på 9,5x16,67 meter. Det vil tilfredsstille kravene til obligatorisk svømmeopplæring.

Parallelt utredes det – og hentes inn en opsjon på – et basseng på 9,5x25 meter, med fire eller seks baner. Det blir også et basseng på 35 m² for små barn. Det blir videre stupetårn, og eventuelt ei lita sklie.

Vedtatt i kommunestyret

Bernhard Riksfjord viser til at kommunestyret gjennom flere år har drøftet ønskene om et slikt prosjekt. Kommunestyret gjorde i mars i år vedtak om å bygge kulturhus og basseng plassert i sentrum.

– Vi skal nå ha møter med brukere av kulturhuset. Det gjenstår også å få bestemt størrelsen på bassenge, sier Bernhard Riksfjord.

Bernhard Riksfjord (Ap). Foto: Agnar Gjendem