Planene om å renovere skolen i Batnfjord er endret. Anbudsprosessen ble avlyst i midten av oktober – nå innstiller rådmannen på nytt skolebygg til en prislapp på 35 millioner kroner. I forrige vedtak var kostnadsrammene satt til 17 millioner.

Må oppheve vedtaket

Kommunestyret i Gjemnes får saka på bordet tirsdag. Rådmannens forslag til vedtak er at det forrige vedtaket oppheves, og at de heller må prosjektere og bygge et helt nytt skolebygg – i tillegg til at deler av eksisterende bygningsmasse beholdes. «Det nye bygget skal erstatte midtfløy og skolelandskapet, samt tilpasning mot eksisterende nordfløy», heter det i forslaget til vedtak.

– Det er helt umulig å gjøre det som må gjøres for en ramme på 17 millioner kroner. Kommunestyret har neppe annet valg enn å godkjenne prosjektet med en langt større ramme. Dette må til for at vi skal bygge framtidas skole som tilfredsstiller alle krav, sa Sjømæling da.

Går i minus – må låne mer

Rådmannen er helt enig med ordføreren og i sin innstilling skriver han at finansieringen av det nye skolebygget må gjøres ved bruk av lånemidler på 33,17 millioner kroner som tas inn i økonomiplanen for 2018-2021.