Det koker på Lyngstad. Aldri har det vært så vanskelig å få seg en parkeringsplass i den lille bygda. Årsaken er Lanullva sin faste høstfest. Shopping er blitt en sosial møteplass av dimensjoner. Mer som en "ullgruve".

- Dette er en annerledes måte å handle på. Og jeg har som sagt aldri opplevd maken til respons. Helt fantastisk! Ingenting er bedre enn at høstfesten vår blir en møteplass for folk fra nær og fjern, sier Gunn Anne Lyngstad, som selvsagt også gleder seg over en pangstart for julehandelen.

Markedssjef Cathrine Sæternes sier at det allerede fredag var stinn brakke nede på brygga på Lyngstad, hvor det også er satt opp stort partytelt.

- Det var dobbelt så mange besøkende som på fredagen i fjor. Og i dag, på lørdag, tar det jo helt av. Det er veldig spesielt at det er mulig å trekke så mye folk til et lite sted som Lyngstad. Vi har jo bare en merkevare, ikke et kjøpesenter. Men disse dagene er i høyeste grad blitt en folkefest, der folk også koser seg med kaffe, sveler og kaker, understreker Cathrine Sæternes.

Det gjorde heller ikke noe at ex-Miss Universe, Mona Grudt (46), stilte opp som modell under moteoppvisningen. Det samme gjorde Træff-trener Magnus Oltedal. Fulltreff med begge to. Grudt samarbeider med Lanullva.

- Og det er jeg stolt av. Jeg er mektig imponert over denne utkantbedriften og av produktene deres, sier trønderjenta.

Les mer om ullfesten på Lyngstad, og se flere bilder, i mandagens Romsdals Budstikke. Ute digitalt søndag kveld.