MOLDE: Romsdals Budstikke var med da festivalsjef Hans-Olav Solli signerte avtalen med Mc Caslins agent Mike Epstein fra Epstein & Company over et bord på Warvick Hotel på Avenue de Americas i New York.

– Dette er vi veldig glade over at vi får til. Donny er aktuell med ny musikk neste år, med et utvidet band med blant andre vokalist Jeff Taylor. Konserten han gjør i Molde blir første gang den nye musikken presenteres i Norge, sier festivalsjef Hans-Olav Solli.

Høy stjerne etter «Blackstar»

Solli forteller at bookingen også har sammenheng med at årets Artist in Residence er bandlederen og komponisten Maria Schneider.

– Maria og Donny kjenner godt til hverandre fra før. Han har vært fast medlem i bandet hennes, Maria Schneider Orchestra. De har begge samarbeidet med David Bowie. Jeff Taylor og Donny McCaslin vil i tillegg til egen konsert ha gjesteopptreden på åpningskonserten med Maria Schneider og Ensemble Denada. De vil da framføre låta «Sue», om Maria Schneider gjorde sammen med David Bowie. Schneider har faktisk aldri framført den tidligere, sier Solli.

Epstein forteller at McCaslin er en ettertraktet musiker.

– Han er veldig stor i New York, og selger lett ut jazzklubbene her. Statusen har nok blitt enda større etter Blackstar. Sitt forrige album, Beyond Now, dedikerte han til Bowie og alle som elsker ham, forteller Epstein.

Vært i Molde før

Blackstar ble utgitt 20. november 2015, på David Bowies 69-årsdag, og bare to dager før han døde. McCaslin bidro på fløyte, saksofon og treblåseinstrument.

McCaslin har for øvrig vært i Molde to ganger tidligere, på Moldejazz med Steps Ahead i 2016, og med eget band i Storyville.

– Konserten neste år blir en klubbnatt tirsdag 17. juli. Billettene blir lagt ut i forbindelse med et første ordinære slippet i november, sier Solli.

McCaslin bidrar på Blackstar, David Bowie sin siste, kritikerroste hilsen til verden. Foto: Bjørnflaten, Thomas
Donny McCaslin er fast medlem i orkesteret til Maria Schneider, årets Artist in Residence. Foto: p