- Jeg har aldri sett så mye folk i Elnesvågen sentrum før. Dette er kjempebra, de som står bak gjør en flott innsats, sier ordfører Tove Henøen til Rbnett.

Folk strømmet til fra festivalen åpnet klokka ti på formiddagen. Leder i Fræna næringsforum, Ann Helen Rødal Dalheim, smilte fra øre til øre.

- Folk vil ha opplevelser. Den som tilbyr dette, vinner også kampen om kundene. Oppslutningen i år er over all forventning. Vi har arrangert sju matfestivaler før, aldri har det kommet så mye folk som denne gangen, forteller hun.

Foran bokhandleren Furesund Libris er det kø. Årsaken sitter midt inne i lokalet. Lothepus signerer bøker så blekket spruter, deretter er det mange som skal ha bilde sammen med kjendisen. Og pusen stiller villig opp. Han hadde med seg over 100 bøker, alt ble revet vekk før Lothepus kunne gå ut og tenne seg en røyk. Ved siden av satt Anne Holen Helseth med sin nye matbok «Kjøle godt». Den solgte også kjøle bra, stadig nye stabler måtte hentes inn.

Ute på plassen ventet ungene på konkurranse i vedstabling, med Lothepus som dommer. Egentlig skulle de konkurrere i å holde melkespann som på Farmen, men ei vond skulder hos Lothepus gjorde at det ble vedstabling i stedet. Den eldre garde viste seniordans, her var det noe for alle aldersgrupper.

- Veldig trivelig å være her i Fræna, masse hyggelige folk, sier Leif Einar Lothe til Rbnett. Han bodde privat mens han var i Fræna.

Både inne i festivalteltet og ute var det mat i alle varianter, fra eksotiske retter til tradisjonsmat fra Fræna. Fræna er en kommune med stor matproduksjon, med Jarlsberg som flaggskipet. Men også fisk i all varianter står sterkt.

En rekke organisasjoner og stilte opp med stand, lokale sponsorer sikret økonomien.