Med et knippe strengelekere i sitt eminente, akustiske band, nettopp plateutgitt, la Halvdan rammen allerede fra første stund, og det var kjærlighet først og sist.

Men det var den boblende, humoristiske, anekdotefortellende og framfor alt velsyngende og velspillende Halvdan som skapte hyggen, og mange forventningsfulle publikummere snakket om «moldevennen» som de enten hadde gått på skole med eller lekt med, før de entret salen.

Her fikk de både kjente og kjære sanger fra det som vel må kalles vår felles nasjonalsangskatt, og stolte Sivertsen trakk med glede fram siste Bjørnsonfestivals kåring av norske tekster, der «Nordaførr Vårvisa» kom på tredje plass.

– De to andre har forlatt oss, så dermed er det litt spesielt, sa låtskriveren.

Sivertsen er en ordsmed og en historieforteller både med opplevde og nesten-opplevde historier, og både Eddie Murphy, Gjelsten, Røkke og opptil flere av sangerens tidligere «idoler» og Bodø-væringer var nevnt, sammen med tanter og andre.

Dermed; en svært nær og familiær «vennefest», der også fredselskeren og samfunnskritikeren stakk hodet fram i mer alvorlige låter.

Halvdan Sivertsen er en av norgeshistoriens mest påaktede og folkekjære visesangere og kommunikatorer. Noe et humrende og applauderende publikum visste å honorere i fullt monn.

Halvdan Sivertsen, gitar og sang Håvar Bendixen, diverse gitarer, trekkspill og sang Terje Nohr, diverse gitarer, dobro,mandolin og sang Trond Viggo Solås, kontrabass og sang Rune Mathisen, perkusjon og sang Mats Ellingsen, Lysdesign Brynjar Erdahl, lyd. Foto: Ole Foss
Vel 450 tilhørere hadde møtt opp i Bjørnsonhuset. Foto: Ole Foss