MOLDE: De neste månedene vil Moldelivegen være stengt i området rundt Romsdalsmuseet og Sellanrå skole. Onsdag formiddag ble vegen sperret, og planen er å starte graving i løpet av dagen.

– I første omgang er det vegen og gangvegen fra krysset ved Idrettens Hus og bort til Per Amdams veg (vegen gjennom Romsdalsmuseet) som skal tas. Dette arbeidet regner vi med å holde på med ca. fram til nyttår, sier avdelingsleder Arne Viset i Molde vann og avløp.

– Hvorfor skal det graves i dette området?

– Dette er en del av arbeidet med å bytte ut det gamle ledningsnettet for vann og avløp. Nå er det denne strekninga som står for tur på prioriteringslista.

Denne vegstubben er mye trafikkert både av folk som kommer østfra og skal til Bekkevoll og Sellanrå skoler eller vestfra som skal til Idrettens Hus og Træffhallen.

– Vi har varslet både skoler og naboer. Folk må forholde seg til den skiltinga som er på stedet. For eksempel ser vi at noen velger å kjøre Per Amdams veg gjennom museumsområdet. Der er det gjennomkjøring forbudt. Det er omkjøringsmuligheter, og dette vil nok gå seg til etter hvert.

– Hva med gang og sykkelvegen som også blir stengt?

– Gravearbeidet vil foregå dels i vegen og dels i gangvegen. Derfor får vi plass til en midlertidig gang- og sykkelveg på den nordligste delen av vegbanen.

Mer etter nyttår

Når det vegstykket som berøres nå er ferdig, vil denne strekninga bli åpnet for trafikk. Da stenger neste del av prosjektet: fra krysset med Per Amdamsveg og bort til rundkjøringa mellom Sellanrå og Bekkevoll. Her vil arbeidet pågå utover de neste månedene. Ifølge nabovarselet som er sendt ut, kan arbeidet totalt ta opptil åtte måneder.