Det dirret av spenning i de uferdige gangene på nye Sellanrå skole da elevene i 2. trinn base 1 skulle få se nyskolen for første gang. Første stopp var utdeling av hjelmer og gule vester, under kyndig påsyn av anleggsleder Roar Blø, Så fikk alle en kjeks som niste med på ferden og så bar det inn i det ukjente.

Det er lenge igjen til skolen er innflyttingsklar, men det var likevel nok av spennende ting å få med seg, både inn og ute på anleggsområdet.

– Krana, sier Even da Budstikka spør hva de likte best. Elevene fikk nemlig se hvordan den enorme anleggskrana blir fjernstyrt fra en liten boks.

– Det nye klasserommet, mener Sofia.

– Det vi har nå er gammelt. Det er så gammelt at farmor har gått der.

– Utrolig kjekt

– Utrolig kjekt å ha besøk av elevene. Det er jo ikke sikkert at de forstår alt de ser her, men de stiller i alle fall mange gode spørsmål, sier prosjektleder Eldar Røysland ved totalentreprenøren Christie & Opsahl. Han forteller at de er godt i rute til å ferdigstille skolen før avtalt overlevering i april neste år. Kontraktsprisen er 40 millioner kroner.

– Vi holder nå på med innvendige vegger og tekniske installasjoner. I tillegg er vi godt i gang med det innvendige malearbeidet.

– Og utvendig?

– Vi regner med vi vil være ferdig med kledningen utvendig i løpet av tre-fire uker, sier Røysland.

– Det blir et fargerikt og fint bygg. Både innvendig og utvendig, sier Røysland. Han synes det er kjekt at elevene får se litt av hva som gjøres under en byggeprosess.

– I dag får de se hva en elektriker gjør, for eksempel. Og en rørlegger. Og hva en ventilasjonsmann gjør. Når de etter hvert sitter i klasserommene, så vil de vite noe om hva som er under der det er malt, sier Røysland.

– Fiffig måte å rekruttere ungdom til yrkesfag også, kanskje?

– I så fall ville det vært veldig positivt. I dag er det for liten rekruttering til bygg- og anleggsbransjen. Vi trenger flere unge, dyktige folk, sier Røysland.

Frisk luft

Rektor Kjell Petter Stene synes det er flott endelig å kunne vise elevene rundt i det som skal bli en ny flott skole.

– Elevene har jo levd med dette de også. Sett anleggsarbeidet pågå og at det er blitt revet og bygget nytt. Da er det artig at de endelig kan få gå inn og se hvordan det ser ut, sier Stene.

Anleggsarbeidet har pågått i vel ett år. En brakkerigg har fungert som klasserom i tillegg til klasserommene i den gamle fløya fra 1965 som skal rives når nybygget tas i bruk.

Tross kummerlige forhold har skolen greid seg bra i anleggstida, mener Stene. – Sellanrå har vært en fin skole å lede, sjøl om bygningsmassen begynner å bli slitt. God skole måler vi ikke etter hvordan skolen ser ut. Men det er klart det skal bli godt å få nytt bygg. Den gamle skolen har gjort sin nytte.

Ikke stress

På kontorveggen har Stene tegninger og plansjer – både av Sellanrå som snart skal forsvinne, og den som snart er klar.

Stene ser spesielt fram til å få en tidsriktig standard på inneklimaet.

– Å få god, frisk luft hele tida, det skal bli godt.

Det nye bygget er ferdig ut på våren. Men Stene vil vente til neste skoleår med å ta det i bruk.