Sølvjagende MFK-spillere tok ettermiddagsøkta på Midsund stadion onsdag. MFKs distriktsturné skaper stor begeistring. Spillerbussen ble fort omringet av ivrige fotballbarn fra Midsund. Først ut var mannen bak rattet, Bjørn Langås. Han ville mer enn gjerne skrive autografer.

– Men du er jo ikke fotballspiller! Du er bussjåfør, lo en gjeng fotballkompiser.

Marita Drønnesund fra Midsund Fotball er ikke forundret over at oppmøtet ble enormt bra. MFK har hatt fotballskole på Midsund også før, men det begynner å bli noen år siden.

– Slike besøk betyr utrolig mye for oss utpå holmen her. Det viser at MFK bryr seg om distriktet sitt. Det er en stor inspirasjon for barna, og det skaper stor glede og stolthet, understreker Marita.

Tidligere i sesongen har MFK besøkt Sunndal og Åndalsnes. Barna fra Midsund hadde gledet seg i lang tid. Katrin Schuett (13) var den første som møtte opp på stadion.

– Jeg tok en tidligere buss fra byen, hvor jeg går på Molde friskole. Jeg gleder meg mest til å møte spillerne og til å spille fotball sammen med de som er proffe. Jeg er MFK-tilhenger. I 2014 var jeg på fotballskole med MFK i Molde. Sjøl spiller jeg i forsvaret på Midsund J 13. Nierfotball, sier Katrin.

– Noe av det kjekkeste

MFK-trener Mark Dempsey tjuvstartet fotballskolen med å springe villmann og hoppe hinder sammen med ivrige Midsund-gutter.

– Dette er noe av det kjekkeste jeg vet om. Barna er alltid så ivrige og så glade. Det er bare å slenge seg med på leiken, gliser Dempsey.

Manager Ole Gunnar Solskjær var i Oslo på et oppdrag som Unicef-ambassadør. Trener Erling Moe hadde imidlertid full kontroll på horden.

– Når du ser gutter og jenter flokke seg rundt bussen. De venter på å få møte heltene sine fra laget de heier på. Det er noe av det viktigste med disse turene. At vi får spille fotball med barna og bli litt kjent med dem. Det å gi dem litt påfyll av inspirasjon og treningsiver. Det kryr jo av fotballglede her! Også for spillerne er dette fin trening, og da mener jeg på en annen måte enn det fotballmessige, sier Erling Moe.

Eirik Hestad er hjertens enig. Han er en gutt fra distriktet sjøl, og det er ikke så mange årene siden han var i samme sko som fotballbarna på Midsund.

– Jeg vet jo hvor mye det betyr for disse barna at vi fra MFK kommer på besøk. Det er alltid kjekt å bidra til at unge.