Natt til 7. og 9. oktober ble det gjort hærverk på gamle Riksfjord skole og nye Gossen barne- og ungdomsskole. Ungdommer hadde brutt seg inn på gamle Riksfjord skole, og gjort omfattende skadeverk med et brannslukningsapparat og spylt rundt seg med vann.

– Det er ikke snakk om tyveri eller noe slikt, dette er personer som kun har vært ute etter å ødelegge. Du kan jo se for deg hvor mye skade pulver fra et brannslukningsaparat kan gjøre, sier ordfører i Aukra, Bernhard Riksfjord.

Betydelige summer

Et par dager etter hendelsen på Riksfjord ble det observert personer på taket av Gossen barne- og ungdomsskole. De  hadde kuttet flere kabler som gikk til overvåkningskamera, skjært hull i takduken, og ned i selve taket.

– Det er kort og godt hærverk. Jeg håper det blir satt en stopper for. Heldigvis opplever vi sjelden slike tlfeller, og det er viktig for meg å få fram at de fleste ungdommene i kommunen er hyggelige, imøtekommende og pliktoppfyllende. De som har gjort dette er unntaket, dessverre, sier Riksfjord.

– Hvor store summer er det snakk om i ødeleggelser?

– Vi vet ikke hvor store summer det er snakk om enda, det er for tidlig å komme med et konkret svar. Men det er nok snakk om betydelige summer.

Aukra kommune, som huseier, har anmeldt saken til politiet.

Fem mistenkte

– VI har etterforsket hendelsene og fem mindreårige er mistenkt. Saken er ferdig etterforsket og sendt med forslag om at den overføres Konfliktrådet, opplyser etterforskningsleder ved Molde politistasjon, Kjell O. Moen, til Rbnett.