Tidens Krav (krever innlogging) skriver mandag kveld at det i utviklingsplanen for sjukehusa i fylket vil komme forslag om å samle fødetilbudet i Nordmøre og Romsdal ved ett av sjukehusa alt før det nye fellessjukehuset står ferdig.

Helse Møre og Romsdal bekrefter overfor TK at et slikt forslag vil komme.

– I utviklingsplanen kommer klinikken med forslag om når de to fødeavdelingene som skal inn i SNR bør samles, skriver klinikksjef Henrik Erdal ved Klinikk for kvinner, barn og ungdom i en epost til TK.

Tidligere har sjukehusa i Molde og Kristiansund delt på å ha fødeavdeling i forbindelse med ferieavvkling.

Også rehabilitetsavdelingene i Aura og Mork i Volda kan bli gjenstand for tilsvarende debatt om samling på ett sted. Utviklingsplanen blir lagt frem for styret 25. oktober. Den skal så ut på en offentlig høring på 6 uker.

Ordfører: – Vårt krav står ved lag

Kristiansund kommunestyre har tidligere vedtatt et krav om at ingen funksjoner må flyttes fra Kristiansund sykehus før den nye sjukehuset står ferdig. Dette gjentar ordfører  Kjell Neergaard i kommentarfeltet til saka i TK:

"Bystyret i Kristiansund har flere ganger vedtatt uttalelser om at vi forlanger at ingen funksjoner flyttes fra sykehuset i Kristiansund før et eventuelt felkessykehus står ferdig. Det innbefatter selvfølgelig fødeavdelingen. Vi har ventet på forslag til Utviklingsplan som nå kommer i neste uke. Denne blir sendt ut på høring blant annet til kommunene. Da vil vi selvfølgelig benytte oss av muligheten til å komme med tilbakemeldinger på forslaget for å påvirke det endelige resultatet. Bystyrets enstemmige krav om at ingen funksjoner skal flyttes før det eventuelle fellessykehuset er ferdig, står jo fortsatt ved lag. Å beholde Aure rehab er også en viktig sak for Kristiansund, og det er naturlig å ta opp begge disse sakene også i Orkide."