MOLDE: Fra 1. september er Therese Østby Haugen fra Molde ansatt som produsent for Moldejazz i fast stilling.

– Therese har vært ansatt i prosjektstilling i to festivaler, og det har vært mer enn lang nok prøvetid. Vi har ønsket henne med på laget på permanent basis, og hatt en god dialog rundt det, sier daglig leder i Moldejazz, Hans-Olav Solli.

Fra Mesternes Mester til Moldejazz

I fjor høst rakk Therese Østby Haugen å jobbe med sin siste sesong med Mesternes Mester for produksjonsselskapet Rubicon tv.

– Det er et stort steg å si fra meg tv-jobb-karrieren i Oslo. Men jeg trives så godt her, og har hatt et brennende hjerte for festivalen siden jeg var 15-16 år gammel. Nå gleder jeg meg til å jobbe med den på fulltid, sier Therese Østby Haugen, som får stillingstittel produsent.

– Det betyr at det er Therese og Cecilie Nogva som produserer festivalen og får den til å skje, etter at programkomiteen, som faktisk jobber frivillig, har gjort sitt, sier Solli.

– Hvorfor gjøre en prosjektstilling fast nå?

– Det betyr at vi får mer forutsigbarhet og langsiktighet i organisasjonen, samt at Therese får mulighet til å utvikle jobben og sin kompetanse, sier Solli, og legger til at ansettelsen ikke får noen stor betydning for lønnsbudsjettet.

Har til sammen 5,1 stilling

Therese Østby Haugen ser både likheter og forskjeller mellom tv- og festivalbransjen.

– Jeg har jo fortid i Rubicon selv, og vet det er en god utdanning, sier Solli.

– Tv-jobben er også prosjektorientert, der plan og målrettet jobbing er viktig. Og ikke minst, idéutvikling, sier Østby Haugen.

Med ansettelsen har Moldejazz 3,5 faste stillinger - samt to prosjektansatte - til sammen 5,1 stilling.

Spent på ny festivalordning

Organisasjonen er nå i full gang med å planlegge Moldejazz 2018.

– Det store spenningsmomentet ligger i den nye festivalordningen. Vi har ambisjoner om å komme inn på 5-års støtte, men vet antakelig ikke mer før rådsmøtet (Kulturrådet, red. anm.) den 15. desember. Dette gjør det litt ekstra utfordrende å planlegge for neste år, sier Solli, som har notert seg at det ikke ligger noen økning til festivalordningen i regjeringens forslag til statsbudsjett.

– Når kan vi forvente et programslipp?

– Vi har gjort det til en tradisjon å slippe før jul. Så i løpet av november kan jeg nok love, sier Solli.