Det begynner å bli lenge siden Halvdan Sivertsen holdt konsert i Molde.

– Ja, det er på god tid nå. Jeg husker ikke sist jeg var der, men jeg har spilt i Bjørnsonhuset, og det er jo et fantastisk sted å spille. Jeg gleder meg, sier Sivertsen.

Helakustisk trøkk

Konserten er helakustisk, men Sivertsen lover at det blir fullt trøkk fra scena.

– Det er veldig artig å spille på denne måten. Jeg har med meg en band med utrolig dyktige musikere, og det er morsomt at vi greier å lage et slikt trøkk på denne måten, forteller han.

Men han lover også at publikum skal få seg en kjent Halvdan Sivertsen-opplevelse.

– Selvfølgelig skal det være mye tull og tøys og vas som vanlig. Folk har vanligvis lyst til å le, og det skal være gøy på mine konserter, sier Sivertsen.

Rørende med publikum

I år har Sivertsen et sted mellom 60 og 70 konserter, og gjennom en så lang karriere har det blitt mye reising.

– Det har blitt noen år på vegen, ja. Og det er ofte jeg tenker i sikkerhetskontrollen at det er lov å pensjonere seg. Men det er jo så gøy å holde på. Publikum gir meg inspirasjon til å fortsette, sier han.

– Hvorfor tror du at du har greid å holde på publikum i så mange år?

– Jeg vet faktisk ikke, men det er ganske rørende. Jeg ser jo så mange som kan sangene mine på konsertene. Kanskje kommer det av at jeg har et ganske vanlig sjelsliv. Det som opptar meg, er lett å kommunisere til andre. Dessuten er det jo en god blanding av humor og alvor, sier Sivertsen.

Sjokkerende, men morsomt

Og dagens samfunn gjør det kanskje ikke vanskeligere å skrive tekster sammenliknet med tidligere.

– Dessverre så er det jo slik. Det er nok å ta tak i, men det er ikke slik at fordi man skriver om en god sak så blir det bra musikk. Det er en vanskelig materie det der. Men det var lettere å skrive nå sammenliknet med mitt siste album, forteller Sivertsen.

– Og tittelen «Ennu ikke landet» tyder kanskje på at du ikke har tenkt å gi deg med det første?

– Nei, bank i bordet. Det er vel et lite statement. 17 album er jo helt sjokkerende, men veldig morsomt. Jeg må jo bare skrive så lenge jeg har noe å skrive om, flirer Sivertsen.

God blanding

På konserten lover Sivertsen at publikum både skal få smakebiter fra den nye plata, men også gjenhør med gamle slagere.

– Utgangspunktet blir jo den nye plata, men det blir en god blanding. Vi må jo ha med de gamle låtene også, lover Sivertsen.

Kommer i tide

Han lover også at publikum skal slippe å vente slik de måtte under Moldejazz ett år.

– Jeg skulle ha en ettermiddagskonsert i Moldejazz for mange år siden, men hadde glemt tidspunktet. De måtte vel vente godt over en time, og ekstra flaut var det at jeg bare hadde sittet på hotellrommet. Heldigvis var det en tilgivende forsamling. På onsdag skal jeg komme til tida, lover Halvdan Sivertsen.

Sted: Bjørnsonhuset.

Tid: Onsdag 18. oktober kl. 20.00