MOLDE: – Jeg pleier å si at jeg har en glad jobb. Jeg er stolt og takknemlig for at jeg får spre det glade budskap, sier Irene Krokeide Alnes (64).

Sammen med Marit Stokken (63) utgjør Irene den, for mange, kjente sangevangelistduoen «Marit og Irene», som har turnert Norge i 43 år med kristen visesang og forkynnelse.

I bybildet

Fra 5. oktober har de hatt nesten daglige kveldsmøter i Molde bedehus, de har sunget for eldre og på kjøpesentrene i byen. Samla sett har mellom 80 og 100 personer deltatt på møtene hver gang, ifølge lederskapsmedlem Kåre Ingvar Eikrem, som har tilrettelagt for den evangeliske aksjonen i bedehuset.

Tjeneste

Det var i 1974 duoen begynte å synge sammen. Daværende generalsekretær Birger Aadland i Indremisjonen koplet dem sammen. I utgangspunktet hadde Alnes sett for seg at samarbeidet skulle vare et år.

– Men siden den gang har vi trasket i lag, og hatt møter i inn- og utland. Vi opplevde at mange ble kristne. Det ble vekkelse, sier Alnes.

– Hvorfor ble dere et radarpar?

– Da jeg begynte å synge med Marit skjedde det noe i formidlingen vår. Vi opplevde at Jesus ga oss en tjeneste med sangen til velsignelse for folket. Sangene sier ofte mer enn de ordene vi kan finne, sier Alnes.

– Viktigere enn noensinne

Begge damene er i utgangspunktet fra Hordaland, men bor nå på Godøy på Sunnmøre. Alnes er gift og har barn, Stokken forlovet seg i sommer.

– Det er meningsfullt å være med på å forkynne noe som gir mennesker noe å leve for, og som vi kan stole på, sier Stokken.

– Norge har forandret seg på 43 år. Mange vil si at landet har blitt mindre kristent?

– Ja, derfor tenker vi at dette er viktigere enn noensinne, sier Stokken.

– Kristendomsundervisningen har blitt endret, så kjennskapen til det som står i Bibelen er mindre, sier Alnes.

– Er det ikke viktig å lære om andre religioner all den tid Norge har blitt et mer flerkulturelt land?

– Jo, men det trenger ikke gå ut over kristendomsundervisningen. Menneskeverdet er viktig i kristendommen. Vi er kalt til å formidle at Jesus er vegen, sannheten og livet, sier Alnes.

Visesang

Det er de enkle, kristne visesangene «Marit og Irene» formidler. Flere av dem har blitt gitt ut på plater.

– Gitaren må ha noe enkelt. Vi synger egne sanger, og sanger av blant andre Trygve Bjerkrheim, Tore Aas, Haldis Reigstad og Lars K. Vik, sier Stokken.

Duoen har også skrevet bøker.

– Marit og Irene er landskjente, og samler mange på bedehuset. Vi er ute etter å presentere evangeliet på nytt for mange, sier Kåre Ingvar Eikrem.

Kall

Harald Sættem fra Molde har kommet for å høre duoen.

– De er flinke både til å synge og tale, sier han.

– Hva tenker du om at de har holdt på i 43 år?

– Det er litt spesielt, men det er et kall de har fått, sier Sættem.

Samme Gud

Også Sigurd og Inger Anne Heievang har tatt turen til Molde bedehus. De tilhører Metodistkirka.

– Hvorfor ville dere komme hit i dag?

– Vi har samme gud, sier Inger Anne Heievang med et smil.

– Vi ble invitert, og fikk lyst til å komme, sier Sigurd Heievang.

På møtet onsdag deltok også By Grace Alone, som er en sanggruppe tilknytta Molde bedehus. Møteserien varer til 15. oktober, og avsluttes med møte søndag klokka 17.