– Nå er tida inne for en solid hyttesatsing ved Kornstadfjorden i Gjemnes. Vi merker at hyttemarkedet tar seg opp igjen. Vi har ambisjoner om å selge fem-seks hytter i dette feltet neste år, og så seks-sju hytter i året fram til feltet er fullt. Det er totalt 26 tomter. Den første Rindalshytta settes opp i disse dager. Dette er et veldig spennende prosjekt som vi har stor tro på, sier Per Arne Fladseth, som er daglig leder i eiendomsselskapet Mosnes AS, basert i Kristiansund.

Tre aktører samarbeider

Det er datterselskapet Utbygging Møre AS som satser i Gjemnes, sammen med Rindalshytter AS og den lokale entreprenøren Storvik Maskin AS. Trekløveret har dannet selskapet Maihaugen Utvikling AS.

– Området er unikt. Rett ved fjorden. Alle hytter selges med naustrett. Det er 40 minutt til Kristiansund og 50 minutt til Molde. Kort veg til begge byene. Det går an å pendle fra hytta til jobben. Solnedgang klokka 22.30. Vi mener beliggenheten på Kolset er midt i blinken, og derfor er det også en større satsing på gang. Folk ønsker å bygge seg hytter som de kan bruke ofte, fastslår Per Arne Fladseth.

Kjøpte området i 2006

Mosnes AS kjøpte det store og fjordnære skogsområdet i 2006. Selskapet regulerer og bygger ut hyttefelt, hovedsakelig på Nordmøre. Men det har ikke bare vært en dans på roser de siste årene. Med finanskrisen kom det også en kraftig dupp i hyttebyggingen, sier Fladseth.

– Vi satt i en periode med 14 hyttefelt og ganske lunken interesse. Den gang var tanken å selge kun tomter. Men salget av hyttetomter på Nordmøre stupte. Her på Maihaugen satt vi altså med et stort område som var fullt av skog. Ei skjult perle. Vi fant ut at samarbeid var vegen å gå. Vi ville ha med oss flere på laget. Vi er veldig godt fornøyd med å få med oss Rindalshytter og Storvik Maskin på laget. Målet er å selge «full pakke» til en gunstig pris, sier han.

Som et eksempel nevner han ei 70 kvadratmeter stor høgstandard hytte, tilnærmet vedlikeholdsfri, med hems. Ferdig levert inklusiv tomt, nausttomt og ferdig opparbeidet infrastruktur vil prisen da havne på rundt 2,5 millioner kroner.

Fint skal det være

– Hytta skal nesten være finere enn heimen nå til dags, og på den linja legger vi oss. Men alt er opp til kunden. Det er et stort utvalg hytter å velge mellom, sier Per Arne Fladseth.

– Storvik Maskin satte i gang arbeidet med infrastrukturen i sommer, og det er nå fullt kjør for å få i stand tomtene. Den første hytta er på veg opp. Vi ser med forventning fram til fortsettelsen, sier Fladseth.

Stor tro på Gjemnes

Arbeidet med å opparbeide veg, kloakk, vanntilførsel, strøm og fiber vil koste rundt fem millioner kroner for hele feltet. Som ble ervervet for rundt fire millioner kroner i sin tid. Området ligger ved Storlandet, der det er mange sjønære hytter fra før.

– Vi har stor tro på Gjemnes som hyttekommune. I Klokkarbukta hyttefelt i Torvikbukt er det satt opp 50-60 hytter. Vi har veldig positive erfaringer derfra. Og nå som markedet tar seg opp igjen, er det all grunn til optimisme for satsingen vår på vakre Maihaugen hyttefelt. Vi merker en bra interesse, og tror på en vesentlig byggeaktivitet i feltet allerede neste år, sier Per Arne Fladseth.

Maihaugen hyttefelt i Gjemnes. Foto: Eirik Heen
Per Arne Fladseth. Foto: Privat