Det siste halvåret har gammel skog og myr gradvis forsvunnet, og området på 60 dekar på Eikrem blir tilsynelatende større, jevnere, og finere enn mange kanskje hadde sett for seg.

Bilforhandlerne som skal etablere seg på området Eikrem Næringspark – også kalt Bilbyen, sitter i disse dager i innspurten med å planlegge sine nye bygg.

– Noen kjøper tomt og bygger sjøl. Andre leier både tomt og bygg med oss, forklarer Bente A. Myrstad i Angvik Eiendom, som utvikler området.

– Tomtene er bortimot ferdig utgravd, så bygginga vil nok begynne rett over nyttår. De første forhandlerne åpner i løpet av høsten 2018, sier hun.

Optimaliserer for bil

– Det blir et fantastisk område. Bygningene blir i stor grad liggende i plan, med noen små nivåforskjeller mellom noen av tomtene, sier Myrstad.

Fra vest (golfbanen), vil forhandlerne ligge i denne rekkefølgen: Harald Hustad, Nardo bil, Brages bil og Slatlem bil. I tillegg er det noen tomter igjen som Angvik Eiendom i disse dager jobber med kontrakter på.

– Vi håper å få inn et par andre bilrelaterte forretninger, slik at vi kan optimalisere området for bil, sier Myrstad.

Statens vegvesen har detaljregulert en ny vegløsning for kryssløsning Frænavegen og fylkesveg 64, som inkluderer trafikkstasjonen og den ulykkes utsatte avkjørselen til Årødalen.

Et område med muligheter

– Dette blir et helt nytt handelsområde, med fleksible og framtidsretta bygg spesialtilpasset for bilbransjen. Vi vil også starte utviklingen av området vi kaller Eikrem Nord på andre siden av Frænavegen, sier Myrstad.

Forhandlerne gleder seg også til å flytte neste høst.

– Med bilbyen vil det bli mulig å få utført flere bilrelaterte tjenester på ett sted. For oss vil et nytt og moderne anlegg kunne ivareta morgendagens standard når det gjelder ansattes bekvemmeligheter og logistikk, samt at kundekomforten vil øke, både gjennom bedre parkeringsfasiliteter og bedre plass inne i butikken, sier daglig leder hos Brages, Bent Erik Heimen.

Han tror i likhet med de andre forhandlerne som skal flytte at å samle flere forretninger på ett relativt kompakt område med god tilgjengelighet vil gjøre det lettere for kundene. Og det vil bli lettere å samkjøre aktiviteter for forhandlerne.

Mer fellesskap for forhandlerne

– Bilbyen tror jeg vil bidra til å sikre et sterkt og godt bilmiljø i Molde, og kanskje bidrar det til at kundene holder seg i Molde og ikke finner vegen ut av byen for å kjøpe bil, sier Eivind Ohr, supplerer daglig leder ved Slatlem.

– Vi har ligget litt utenfor kjernen av de andre forhandlerne i byen, og ser det som en kjempefordel at vi nå skal få «bo» i samme gate som de andre. Vi har prestert godt på salg og service de siste åra, og gleder oss til et nytt og skreddersydd bygg som er framtidsrettet, sier Ohr.

Byens Volvo-forhandler, Nardo bil, ser også fram til nye og tidsmessige lokaler.

– Nå skal vi få nye lokaler i henhold til Volvos standarder for framtida, både nå det gjelder størrelse og design. Jeg tror at bilbyen vil gjøre at vi framstår som en mer samlet bransje, sier daglig leder Aasmund Brevik.

– Blir spennende for kundene

Toyota-forhandler Harald Hustad flytter fra sine lokaler midt i det mest trafikkerte området i byen mellom Roseby og Molde Storsenter.

– Vår nåværende beliggenhet har ekstremt bra eksponering, men vi ser fram til å komme til et område hvor vi kan utvikle et moderne og framtidsrettet bilanlegg på en fantastisk fin tomt. Jeg tror den vil ivareta god eksponering, sier daglig leder Odd Bjørn Henøen.

– Det er mange moment inne i bildet, men jeg tror det ubetinget vil være mange fordeler for bransjen at flere bilforhandlere nå samlokaliseres. Jeg tror vi kan oppnå felles markedsmessige fordeler, og jeg tror det vil være spennende for kundene å finne et bredt utvalg av bilmerker og modeller på samme område, sier Henøen.