Rauma: Nå blir det ført fram strømkabler til Molde og Romsdals turistforenings hytte med 27 senger. Fra før har det bare vært talglys og strøm fra solcellepanel som har sørget for belysning.

Torsdag kveld møtte 40 personer til dugnad. Kvinner og menn og fikk båret fram de første 280 meterne med ledning som nå legges i kabel. I løpet av de neste dagene skulle hele kabelen i den 550 meter lange traseen opp til hytta bli lagt. Dermed vil det i løpet av høsten blir det en opplyst hytte i den mørke tida vi nå står framfor.

Gikk fort

– Dette gikk overraskende fint når så mange møtte, sa en av hyttekomiteens medlemmer, Roy Dahle.

– Her skjedde det fort, sier Dahle. I går, onsdag, sa kommunen ja til vårt ønske om graving og legging av kabel. I dag startet gravingen og framtrekkinga av kabelen, og når vi får slik støtte med villige sterke hender går det veldig fint, legger han til.

Dahle var veldig spent på responsen på utfordringene han hadde gitt til jaktkamerater og bekjente. Hugo Nyheim, som også sitter i hyttestyret, hadde fått med seg fotballaget han trener.

Vinteren leger alle sår

Seniorer som i mange år har stilt opp for Skorgedalsbu er sjølsagt på plass. De fortsatte å jobbe også etter at gravemaskinen hadde dekt over kabelen.

Det har til tider vært en del støy knyttet til sår i terrenget etter legging av kabler i Skorgedalen.

– Får vi vinteren på oss, så til blir det ikke mye en ser til gravingen når våren kommer, tror Roy Dahle.

– Hva kommer det til å koste med kabel, graving og installering i selve Skorgedalsbu?

– Med alt blir det cirka 350.000 kroner, så det er stort løft for turistforeningen. Vi får håpe vi kan få en del tilskudd, sier Roy Dahle.

Tusen overnattingsdøgn

Daglig leder av Molde og Romsdals turistforening, Arnstein Salthammer Eide, er fornøyd med bruken av hytta.

– Vi har doblet antall overnattingsdøgn fra 2016 til 2017. Vi kommer tett rundt 1000 overnattingsdøgn i år. Det er skoleklasser, familier, bedrifter og toppturfolk som benytter seg mest av tilbudet Skorgedalsbu har å by på i Skorgedalen, sier han.

FAKTA: SKORGEDALSBU

Den gamle skihytta til Åndalsnes Idrettsforening ble overtatt av Molde og Romsdals Turistforening i 2011.

Ligger på Kjerringhaugen i Skorgedalen i Rauma (360 moh.).

Byggeår 1938, renovert i 2014/15.

Ubetjent turisthytte med 27 sengeplasser.

Utgangspunkt for toppturer som Skarven (1048 moh.) og Smørbottfjellet (1188 moh.) og tilgang til det øvrige hytte- og rutenettet.

Tilgjengelig med DNT-nøkkel. Større grupper kan bestille plass hos Molde og Romsdals Turistforening.

Mer info: Ut.no/romsdal.com