Kvarteret ut i den første omgangen skjedde det som absolutt ikke måtte skje. Anniken Obaidli skulle bare inn og gjøre en finte, før det hele gikk galt. Bakspilleren røk korsbåndet da MHK kjempet for å overleve i eliteserien for halvannet år siden. Søndag så det ut til at det samme skjedde igjen. 22-åringen ble liggende nede og holdt seg til kneet, og hadde tydelig voldsomme smerter.

I duellen rykket det til i den venstre foten, det samme kneet som hun røk korsbåndet i sist gang. Molde-profilen, som nylig kom på Norsk Topphåndballs månedens lag for september, skulle bære store deler av ansvaret for MHK denne sesongen. I verste fall mister hun resten av sesongen. Obaidli ble båret av banen og sendt rett på sjukehus. I skrivende stund er skadeomfanget usikkert.

Da hun ble skadet i den første kvalifiseringskampen mot Gjerpen i april i fjor, falt laget fullstendig sammen da Obaidli måtte bæres ut av banen. Flere av de andre spillerne gråt, og hadde tydelig tankene hos lagvenninnen i resten av oppgjøret som til slutt endte med tap.

I søndagens kamp i Molde Arena skjedde ikke det. Mona og Sherin Obaidli banket til i forsvar, og så ut til at de skulle vinne kampen mot storfavoritten Storhamar for søsteren. Inn kom Kristina Logvin og satte fart med friskt spill og flere scoringer. I målet sto Caroline Martins en vanvittig kamp, og reddet skudd etter skudd fra bortelagets spillere. Redningsprosenten var til slutt i internasjonal klasse. Det var med andre ord en helt annen innstilling og reaksjon på MHK-spillerne da lagvenninnen måtte ut på båre.

Dersom det viser seg at Obaidli er ute i lang tid, er det først og fremst utrolig synd for spilleren selv. I sommer var hun med på landslagssamling, og for bare et par uker siden scoret hun fire ganger da det norske rekruttlandslaget slo de franske rekruttene 31-21. I tillegg mister Molde i så fall sin viktigste spiller.

De færreste hadde nok lite tro på at Molde skulle greie å hamle opp med Storhamar, som de fleste tror er det eneste som kan hamle opp med Vipers om seriegullet. Men hjemmelagets spillere ville det annerledes. Gjennom stort sett hele den første omgangen holdt Molde seg ett eller to mål foran gjestene. Noen tekniske feil og litt småslurv sørget imidlertid for at Molde aldri greide å riste av seg Storhamar.

Først fire minutter før slutt tok Storhamar ledelsen for første gang i kampen. Da hadde igjen Molde gjort mange feil, og kastet bort noen baller. Kristina Logvin utliknet, men Storhamar tok ledelsen igjen tre minutter før slutt.

Da Irina Tryzno misbrukte muligheten fra linja like etter, måtte hjemmelaget kapitulere og bortelaget vant 23-21. Likevel var det imponerende å se at Molde-spillerne reiste seg og spilte en god kamp til tross for den mentale smellen midtveis i den første omgangen.

Moldes målscorere: Sherin Obaidli 1, Mona Obaidli 2, Irina Tryzno 1, Vilde Nerås 2, Anniken Obaidli 1, Kristina Logvin 5, Sandra Wrede 1, Natasa Jankovic 5, Ragnhild Valle Dahl 3.