Fræna: Ordfører Tove Henøen sier til Romsdals Budstikke at en rekke kommuner har formannskapsmøter på dagtid.

– Så hvorfor det skal være så vanskelig å ha det i Fræna er ikke helt lett å forstå. Det er vanlig at formannskapsmøter er på dagtid, og kommunestyremøtene på kveldstid. Og det er jo der majoriteten sitter, sier Henøen, som mener det var riktig å endre tidspunktet.

Småbarnsforeldre

– Vi gjorde det for å få med blant annet småbarnsforeldre i politikken. Vi vil at politisk arbeid skal være attraktivt for alle grupper i befolkningen. Det beste er at slike endringer gjøres i slutten av en periode, men i Fræna var det ikke justert på årevis. Derfor mente flertallet det var riktig å gjøre det først i perioden, vi sier Henøen.

– Høyre har hatt enda større forfall på kommunestyremøtet som begynner klokka 16. Så dette er nok mer en utfordring for Høyre, sier Henøen.

– Vi kan godt ta opp dette til evaluering, men jeg har ikke tenkt å ta opp dette som en sak nå. Det vil nok være naturlig å ta opp dette igjen når vi går inn nye Hustadvika kommune.

– Beklagelig

Henøen avviser også påstanden fra Fiske om at hun blir utestengt av ordføreren.

– Det er ikke ordfører som har vedtatt møtetidspunkt, det er kommunestyret. Det er beklagelig hvis hun føler det slik, men jeg ønsker selvfølgelig at alle partier skal delta, også Høyre. Men det er flertallet som har bestemt dette og det er slik demokratiet fungerer.