BATNFJORD: To nærliggende eliteserielag er positivt for fotballinteressen i Batnfjord Idrettslag. Det var tydelig under fotballskolen som ble arrangert på Batnfjord stadion onsdag.

– Da det kun var Molde som var i eliteserien, var det mange KBK-supportere som også holdt med MFK. Men da Kristiansund rykket opp, gikk nok en del over til å heie på KBK i eliteserien, sier styreleder i Batnfjord fotball, Richard Aarø.

Kamp utenfor banen

KBK og Batnfjord IL inviterte onsdag til fotballskole for 110 unge spillere mellom 6 og 16 år.

– Vi har lyst til å besøke Nordmøre og møte supporterne ansikt til ansikt, sier KBK-trener Christian Michelsen til Romsdals Budstikke.

– Dere kjemper med MFK om de samme supporterne, spesielt her i Gjemnes?

– Ja, det er konkurranse på banen og konkurranse om de beste supporterne. Det er litt derfor vi er ute. Vi er ydmyke, og er glad for alle som er glad i oss, sier Christian Michelsen, og legger til at sesongen har vist at fansen stiller opp.

– Det er proppa fullt og et fantastisk oppmøte. Vi har jo Norges kuleste intimstadion. Supporterne er virkelig den 12. mann, sier Michelsen.

Nye Kristiansund stadion har en kapasitet på rundt 4000 tilskuere.

Bytter ikke lag

Halvannen times trening med eliteseriespillerne var lærerikt og morsomt, mener Svein Myrvang (11), Signe Myrvang (13), Ida Marie Halset (14) og Ruben Aspås (12).

Selv om Svein og Signe er ihuga MFK-fans, satte ikke det noen bismak på treninga.

– E ælske Molde. Det er det beste laget i Norge, sier Svein.

Det er ikke aktuelt å bytte lag selv om Kristiansund har fått et lag i eliteserien.

– Pappa har tatt oss med på kamp helt siden vi var små, sier Signe.

Ruben og Ida Marie understreker at de var KBK-fans i minst 3-4 år før opprykket.

– Jeg liker spillestilen deres. Det var artig å møte dem her i dag, og få autografer, sier Ruben. – Siden jeg bor på Bergsøya er det kort vei til kamp. Det var spesielt gøy at de klarte å slå Brann, som kommer fra Norges nest største by. At Kristiansund har fått et så bra lag på så kort tid er overraskende og bra, sier Ida Marie.

Gir mer trøkk

Styreleder Richard Aarø sier han merker positiv effekt av at KBK har rykket opp. Fotballinteressen og motivasjonen til de unge spillerne øker.

– Det er ganske unikt å ligge midt mellom to eliteserielag. Jeg merker at det er mer trøkk nå. At KBK er ute og har Fotballskole er flott. De er forbilder for ungene, sier Richard Aarø.

PS: Molde ligger på tredjeplass på tabellen med 41 poeng. Kristiansund er nummer ti med 29 poeng. Seks serierunder gjenstår i eliteserien. Lagene møtes på Aker stadion søndag 4. november.

Unge fans: KBK-spillerne med averøyingen Magne Hoseth i spissen delte ut pannebånd etter fotballskolen. Foto: RIGMOR SJAASTAD HAGEN
Unge fans: KBK-spillerne skrev autografer etter fotballskolen. Her Jonnas Rønningen, som kommer fra Hjelset. Foto: RIGMOR SJAASTAD HAGEN
Positive ringvirkninger: Styreleder i Batnfjord fotball Richard Aarø (t.h.) og sportslig leder Håvard Kvendseth. Foto: RIGMOR SJAASTAD HAGEN