MOLDE: Fole godt Molde AS har slitt med underskudd i flere år, men i 2016 snudde det. Omsetninga økte fra 10,0 millioner kr i 2015 til 10,3 millioner kr i fjor. Driftsresultatet gikk i samme tidsrom fra minus 531.866 kr til pluss 73.440 kr, mens resultat før skatt gikk fra minus 632.107 kr til pluss 27.769 kr.

Kristin Heggdal etablerte daværende Fole godt AS i underetasjen på Hotel Nobel i 2008. Etter en konkurs etablerte hun Fole godt Molde AS i 2011. Fole godt flyttet inn i nye skreddersydde lokaler i Outzenstrøket, da det sto ferdig.

Godt mottatt

Fole godt har blitt godt mottatt i markedet. Det gjelder både bakervarene og kafeen, som har blitt et av Moldes in-sted.

– Hva har vært suksessoppskriften, Kristin Heggdal?

– Suksessoppskriften er en kombinasjon av to ting. Det ene er lokasjon. Beliggenheten har veldig mye å si. Det var en gedigen opptur for oss da vi flyttet til Outzenstrøket. Og så har vi vært tro mot konseptet vårt, med bakervarene våre og stemninga inne i kafeen. Det var vanskeligere å komme seg til oss der vi lå tidligere. Og bygget var slik at det økonomisk var vanskelig for oss å drive. Her har vi fått skreddersydde lokaler, hvor vi har vørt med og gjort alt sjøl. Vi visste hva vi skulle ha. Huseier og bygget er bare helt fantastisk. Vi kunne ikke fått noe bedre. Jeg tror ikke Fole godt hadde eksistert om vi ikke hadde byttet lokale, sier Kristin Heggdal, som flyttet virksomheten i til Outzenstrøket i februar 2015.

Hun sier hun legger stor vekt på å ha gode produkt, og bruker bare reine råvarer og ikke tilsetningsstoffer.

Fole godt har i dag totalt 21 ansatte, som fyller cirka seks årsverk.

– Jeg er veldig glad for at moldenserne har tatt vare på oss og bruker oss. De har virkelig støttet opp, sier Kristian Heggdal, som ser fram til å kunne feire tiårsjubileum neste år.

Største aksjonær

Kristin Heggdal sitter sjøl med 47,6 prosent av aksjene i selskapet. De resterende er fordelt med like store eierandeler på Ranvik Eiendom AS (Svein Håkon Ranvik), Molde Colonial AS (Per Inge og Ann Kristin Gammelseter) og Berg Jacobsen Investor AS,

– Jeg er veldig glad for å ha med meg disse aksjonærene. De har hjulpet og støttet meg. Jeg hadde ikke vært her i dag uten dem, sier Kristin Heggdal.