Alle må være forberedt

– Det kom snø på rundt 1000 meter og oppover. Temperaturen der ligger på null grader, så vi vet ikke hvor mye som smelter. Intill videre opprettholder vi derfor oransje farenivå, sier sjefgeolog Lars Harald Blikra til Rbnett onsdag morgen.

Han sier det betyr at alle må være forberedt. NVE, kommunen og beboerne under fjellpartiet.

– Fra meteorologisk side har det vært meldt høyere temperaturer enn det faktisk har vært. Vi baserte denne gangen varselet om oransje farenivå på en værprognose, og ikke på registrerte bevegelser i fjellet, sier Blikra.

Opprettholder farenivået

På grunn av meldinger om mer nedbør fredag, og usikkerhet med tanke på hvor mye snøsmeltingen vil påvirke bevegelsene i fjellet, opprettholdes oransje farenivå.

– Smelting vil ikke gi store utslag. Men noe vann vil det tilføre, derfor opprettholder vi oransje, sier sjefsgeologen.

Han sier det nå bare er å vente på naturen. Forsøket med å sprøyte større vannmengder ned i fjellet vil uansett ikke bli forsøkt før farenivået er rødt, og beboerne er evakuerte under fjellpartiet.

Tett dialog

– Nå må vi bare følge med. Vi føler at vi har kontroll på situasjonen. I en slik fase som vi hadde i går er det praktisk å være til stede her, for å kunne ha tett dialog med myndighetene her beredskapen justeres opp.

Tirsdag kveld møtte Blikra sammen med kommunen flere av de som bor i faresonen under fjellet.